Dolar 32,5256 -0.08%
Euro 34,8039 -0.2%
Gram Altın 2.432,70 0,11%
Çeyrek Altın 4.132,00 -0,39%
Yarım Altın 8.392,00 -0,34%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SODES’İN TOKAT’A ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK

SODES’İN TOKAT’A ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK

ABONE OL
12 Aralık 2019, 10:43:52
Tokat Milletvekili, Kadim Durmaz, Tokat’ın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SODES) kapsamına dahil edildiğini açıkladı.

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat’ın SODES kapsamına alınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği 7/20099 esas numaralı soru önergesine gelen cevabı açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından cevaplanan önergede SODES’in adının “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” olarak değiştiği ve Tokat’ta dahil olmak üzere söz konusu programın tüm illeri kapsadığı ifade edildi.

Önergeye verilen cevapta: “SODES programı revize edilerek programına amacı; dezavantajlı kesimlerin ve bölgelerin üretim yeteneklerinin geliştirilmesi ve üretkenliğin artırılması olarak belirlenmiştir. Bu amacın gerçekleştirilmesini teminen de “ istihdam edilebilirliğin arıtılması”, “sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin geliştirilmesi” , “sosyal içerme” ve “sosyal sorumluluğun desteklenmesi” olmak üzere dört öncelik alanı tespit edilmiştir” denildi.

Milletvekili Durmaz yaptığı açıklamada: “Meclis’e girdiğimiz günden bugüne her fırsatta Tokat’ın DOKAP ve SODES kapsamına alınması için mücadele ettik. DOKAP kapsamına alındı. İlimize yararlı birçok proje hayata geçirildi. Bugün SODES kapsamına da dâhil edildik. İnanıyorum ki göç şampiyonu olan ilimize önemli katkıları olacak. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DİKKAT!  X Ray Sistemi ile Güvenli Geçiş
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet