Dolar 32,5484 0.24%
Euro 34,8105 0.15%
Gram Altın 2.492,74 1,24%
Çeyrek Altın 4.347,00 0,56%
Yarım Altın 8.907,00 0,91%
Tam Altın 17.021,61 -0,71%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SIFIR ATIK PROJESİNDE ÖĞRENCİLER PODYUMA ÇIKTI

SIFIR ATIK PROJESİNDE ÖĞRENCİLER PODYUMA ÇIKTI

ABONE OL
22 Şubat 2019, 09:17:53

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 'Sıfır Atık Tokat' projesi tanıtımı okullar bölgesinde öğrencilerin katılımı ile düzenlenen programla yapıldı. Programda anaokulu öğrencileri gazete, plastik tabak, pet şişe, karton, çöp poşeti ve karton gibi değişik ürünlerden yapılan kostümlerle podyuma çıktı.

            Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güveliği Uzmanı İlhan Yayar yaptığı sunumda sıfır atık projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

pod2

            Tokat Valisi Ozan Balcı ise gelecek olan kuşakları düşünerek onlara sağlıklı ve yaşanabilir bir doğa bırakmanın insanlığın görevi olduğunu söyledi. İnsan olmanın medeni olmanın en önemli özelliklerinden birisinin sıfır atık olduğuna işaret eden Vali Balcı, "Sıfır atık memleketi ülkeyi vatan topraklarını kurduyla kuşuyla, börtüsüyle böceğiyle, havasıyla suyuyla sevmenin adıdır. Sıfır atık kaynakları israf etmemektir, doğayı, yaşadığımız çevreyi kirletmemektir. Atalarımız 'Aslan yattığı yerden belli olur' demiş. O zaman yaşadığımız çevreyi, okulumuzu, ilimizi, ilçemizi bölgeyi kirletmememiz lazım. Bu topraklar bu kaynaklar bize emanet. Sadece bugünü düşünemeyiz, gelecek nesilleri de düşünmemiz lazım. Onlara sağlıklı bir çevre ve doğa bırakmak bizim vazifemiz.

Bu anlamda çevreye duyarlı olmalıyız, kaynaklarımızı israf etmemeliyiz. Tokat'ta da bu anlamda sıfır atık projesi başarılı bir şekilde yürütülüyor. İnşallah bu başarı artarak devam edecek" diye konuştu.

pody(1)

ÖĞRENCİLER DEFİLE YAPTI

            Daha sonra 75'inci Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri anne, baba ve öğretmenlerinin desteğiyle gazete, plastik tabak, pet şişe, karton, çöp poşeti ve karton gibi değişik ürünlerden yapılan kostümlerle podyuma çıktı. Plastik tabaklardan ay yıldızlı kostüm ile gazete kağıtlarından oluşan kostümle sahneye çıkan öğrenciler büyük beğeni aldı.

            Programın sonunda Vali Ozan Balcı pet şişe, karton, kaldırım taşı gibi ürünlerden yapılan geri dönüşüm sergisini gezdi. Hint Keneviri ile yapılan ürünlerin öneminden bahseden Vali Balcı programda bez çanta dağıttı.

DİKKAT!  HATIR İÇİN OY KULLANMAYIN PROJE İÇİN OY KULLANIN

            Öğrenciler ile "Geleceğini çöpe atma potaya at" adı altına basket potası şeklinde yapılan geri dönüşün potalarına plastik şişeleri atarak geri dönüşüme dikkat çeken Vali Balcı, Okullar Kampüsünde oluşturulan Sıfır Atık Geçici Depolama Alanını da gezdi.

 

pod

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet