Dolar 32,3306 0.24%
Euro 35,1029 -0.08%
Gram Altın 2.296,36 0,83%
Çeyrek Altın 4.139,00 -0,53%
Yarım Altın 8.013,00 -0,52%
Tam Altın 15.682,00 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
PROJE İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN “DOĞADA HUZUR VAR” PROJESİ

PROJE İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN “DOĞADA HUZUR VAR” PROJESİ

ABONE OL
12 Ekim 2018, 10:18:10

Tokat’ın eğitimde yükselen değeri olan Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri doğa yürüyüşü yaparak herbaryum oluşturmak için ilk adımlarını attılar.

            2018-2019 öğretim yılından itibaren il Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı sınav puanıyla öğrenci alan Tokat Merkez İmam Hatip Ortaokulu, öğrencilerini 2023 hedefine hazırlamak için etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda okul öğrencileriyle birlikte herbaryum oluşturmak için doğa yürüyüşü düzenlendi.

            Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Köprülü, “Doğada huzur var” sloganı ile Ortaokul öğrencilerimize ve velilerimize yönelik yaptığımız etkinliğimize katılım sağlayan ve bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Abdullah Taştan beye, Şube müdürümüz Mehmet Ali Adsan beye ve tüm katılımcılara teşekkür ederim.

            Okul olarak bizler öğrencilerimizi akademik çalışmaların yanında sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerle geleceğe hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Sonbahar ayının yaşandığı, ağaçların yapraklarını dökmeye başladığı bu dönemde öğrencilerimizi, velilerimiz doğayla buluşturmak için ‘’Doğada huzur var ‘’ etkinliğimizi gerçekleştirdik. Tokat ‘ta yaşayan ve hayat koşturmacası içerisinde uzun zamandır yürüyüş yapmaya fırsat bulamayan çok sayıda velimizi yaptığımız etkinlikte görmek bizleri mutlu etti.

            Etkinliğimiz içerisinde öğrencilerimiz ve velilerimiz tertemiz ormanda çam ağaçları arasında kuş sesleri ile beraber bir kilometreye yakın bir yürüyüş yaptılar. Özellikle öğrencilerimizin doğayı ve bölgemizde yetişen ağaçları, çiçekleri tanıması için birer örnek aldılar daha sonra bu örnekleri defterlerine yapıştırıp yapıştırdıkları ağaç yaprakları ve çiçekler hakkında bilgi yazmalarını istedik. Böylece öğrencilerimiz çiçekler ve ağaçlar hakkında yeni bilgilere sahip olacaklar. Doğa yürüyüşü sonrasında Rukiye Bumin Anaokulu bahçesinde halat çekme, asılı elma yeme, balon şişirme, öğretmen ve velilerinde katıldığı futbol oynama gibi beden eğitimi öğretmenlerimizin gözetiminde çeşitli yarışmalar yapıldı. Bu arada yemek ve çay ikramı yorulan öğrenci ve velilerimizin çok hoşuna gitti.” diye konuştu.

DİKKAT!  Güvenilir Çözümler Sunan Anahtar Ustaları

            Öğrenci velileri ise, “Böyle bir etkinliğe katıldığımız için çok mutluyuz. İyi ki böyle bir etkinlik yapıldı çocuklarımızın okul dışında açık hava da internetten uzak arkadaşları ile beraber vakit geçirmeleri bizler için önemli. Ayrıca çocuklarımız okulda bir birleri ile tanışıyorlar ancak bizlerde veliler olarak bu tip etkinliklerde bir birimizi tanıyoruz bu açıdan okul yönetiminin yaptığı bu etkinlik çok güzel oldu emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri