Dolar 32,3299 0.23%
Euro 35,0688 -0.19%
Gram Altın 2.295,29 0,78%
Çeyrek Altın 4.137,00 -0,58%
Yarım Altın 8.009,00 -0,57%
Tam Altın 15.691,66 -0,23%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
POLONYALIDAN İYİ İNSAN DAVRANIŞI

POLONYALIDAN İYİ İNSAN DAVRANIŞI

ABONE OL
16 Şubat 2023, 14:45:35

Polonya vatandaşı P. Z., Tokatlı hemşehrimiz Ersin Zülfikaroğlu üzerinden depremzedelere bağış için 1.000 Polonya Zlotisi (kur değeri 4.227 TL) gönderdi. Hemşehrimiz Ersin Zülfikâroğlu hiç tanımadığı bir ismin kendisini nasıl bulduğunu ve neler yaşadıklarını sosyal mecra hesabından paylaştı. “TANRI ADINA yardım ediyorum, TANRI DA sizi çıkardı karşıma.” dediğini belirterek dikkat çeken süreci gazetemize anlattı.

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için dünyanın dört bir yanındaki Türk vatandaşları gibi, acının dili, dini, rengi olmaz diye düşünen başkaca ülke vatandaşları da Türkiye’ye yardım elini uzattı. Polonya’dan P. Z. (-ismi bizde mevcut-) adlı vatandaşın bir yardımı oldu ki, Tokatlı hemşehrimiz Ersin Zülfikâroğlu bu yardımı kamuoyuna duyurdu.

Polonya’da bulunan P. Z., Türkiye’deki depremden haberdar olduktan sonra, bugün, sosyal mecrada yaptığı taramada Tokatlı hemşehrimiz Ersin Zülfikâroğlu’nun facebook hesabını görüp, depremle alakalı paylaşımlarına BEĞENİ attı, arkadaşlık teklifi gönderdi. Ersin Zülfikâroğlu, arkadaşlığını kabul ettiği P. Z. ile iletişim kurdu ve sonrasında yaşananları sosyal mecra hesabından “LÜTFEN ALLAH AŞKINA OKUYUN… Bugün facebook üzerinden hiç ama hiç tanımadığım Polonyalı biri beni ekledi. Sonra resimlerimi beğendi ve bana deprem için geçmiş olsun dileklerini yazdı.” diyerek başladı anlatmaya ve şunları yazdı:

“LÜTFEN ALLAH AŞKINA OKUYUN…”

Bugün facebook üzerinden hiç ama hiç tanımadığım Polonyalı biri beni ekledi. Sonra resimlerimi beğendi ve bana deprem için geçmiş olsun dileklerini yazdı. Bana çok iyi bir insansın sen dedi ve benden hesap numarası istedi. Bana neden güvendiğini sordum, TANRI ADINA yardım ediyorum TANRI DA sizi çıkardı karşıma dedi. Hesabıma para gönderdi. Bu parayı ihtiyaç sahiplerine tek tek dağıtıp size kanıtlayacağım dedim ve bana dediği şu oldu:
– Biz insanız ve birbirimize güvencemiz lazım. Ben ispat istemiyorum.
Yemin ederim ağladım…
Müslüman değil ya…
Beni bile tanımaz…
Ama şu yaşadığım şey şunu öğretti….
Ne milletten ne dinden olursan ol İNSAN OLAN HERKESİ SEVMEMİZ GEREKİYOR…
Bana Lehçe dilinde yazdığı bir şeyi Türkçeye çevirip sizinle paylaşmak istiyorum.
– Tanrı’ya her gün dua ediyorum – O Üçlü Birlik içindedir – günahlarımız için çarmıhta ölen ve ölümden dirilen Tanrı’nın oğlu İsa’ya dua ediyorum. Cennette ikamet eden efendimiz babamız,
kutsanmış Adın; krallığın gelsin; Gökte olduğu gibi yerde de senin isteğin gerçekleşecek. Bugün bize günlük ekmeğimizi ver ve borçlularımızı bağışladığımız gibi suçlarımızı da bağışla. Ve bizi ayartmaya yönlendirme, Ama bizi kötüden koru. [Çünkü krallık, güç ve yücelik sonsuza dek Senindir.] Amin.
Bu insanın beni bulması ALLAH’IN BANA BİR LÜTFUDUR. ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ BUNA LAYIK GÖRDÜ BENİ.. Amin…”

DİKKAT!  CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ’IN 10 KASIM MESAJI

POLONYALIDAN İYİ İNSAN DAVRANIŞI yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri