Dolar 32,6079 0.27%
Euro 34,7875 0.29%
Gram Altın 2.417,84 -0,62%
Çeyrek Altın 4.195,00 0,00%
Yarım Altın 8.569,00 0,00%
Tam Altın 16.619,70 -2,39%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MECLİS TOPLANTISINDA ASBESTİ ARAZİLER  VE TURİZM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLECEK

MECLİS TOPLANTISINDA ASBESTİ ARAZİLER VE TURİZM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLECEK

ABONE OL
02 Temmuz 2018, 06:56:17

Tokat İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi temmuz ayı toplantısında asbestli arazilerin tespit edilmesi ve önlem alınmasına ilişkin raporlar görüşülecek. Ayrıca Tokat Kalesi, Sebastapolis ve Komana bölgelerinde yapılan çalışmalarla ilgili raporlar da görüşülecek.

            Tokat İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi 2018 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı Pazartesi günü İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılacak.

            Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre meclisin gündeminde olan maddeler şöyle:

            “Zile İlçesi Yıldıztepe Köyünde mülkiyeti İdaremize ait 2.688,69 m2 lik taşınmaz üzerinde Yıldıztepe Köyü Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasının bulunması ve sağlık hizmeti verilmesi nedeniyle söz konusu taşınmazın Sağlık Müdürlüğüne tahsisi talebine ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 07/05/2018 tarih ve 4221 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği katkısı ve Özel İdare bütçesi kullanılarak üye yetiştiricilere süt soğutma tankı alımı gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, söz konusu proje için Özel İdare bütçesinden 60.000,00.-TL. kaynak aktarılması talebine ilişkin İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 07/05/2018 tarih ve 4225 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

Erbaa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3.katına yapılacak bilim merkezinin tamamlanabilmesi için Erbaa Belediye Başkanlığı tarafından aktarılacak 150.000,00.-TL. ödeneğin söz konusu işte kullanılmak üzere bağış olarak kabulüne ilişkin İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 28/05/2018 tarih ve 4955 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

            İlimiz Merkez Yaşmeydan Kabe-i Mescit Mahallesi Halit Sokak’ta yer alan 243 ada ve 5 No.lu parselde kayıtlı 840 m2 bahçeli evin sahipleri tarafından satılmak istendiği, yapının İlimiz turizm alt yapısının geliştirilmesi adına önemli katkılar sağlayacağı düşünüldüğünden, söz konusu taşınmazın İdaremiz adına satın alınması talebine ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 29/05/2018 tarih ve 5017 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  Instagram hizmetleriyle etkileyici bir sosyal medya deneyimi

            İl Özel İdaresi iş ve araçlarında Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve Özel İdare şirketi aracılığı ile çalışan işçi personellerin fazla mesai ve Pazar çalışmalarına göre ücret tutarlarının değişiklik gösterdiği göz önüne alınarak 2018 yılı sonuna kadar personel çalıştırılması için ayrılan ödeneklere ilaveten 2.000.000,00.-TL. ek ödenek talebine ilişkin İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 25/06/2018 tarih ve 5767 sayılı teklif yazısının görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Reşadiye İlçesi Hasanşeyh Belediyesi Tahirbey Mahallesinde İdaremiz adına kayıtlı 186 ada ve 5 No.lu parsel ile Maliye Hazinesi adına kayıtlı 186 ada ve 1 No.lu parselin tevhit edilerek, yeni oluşacak parselin Milli Eğitim Bakanlığına tahsis talebine ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 01/06/2018 tarih ve 5165 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Turhal İlçesi Ulutepe Köyünde 153 ada ve 5 No.lu parselde kayıtlı taşınmazın sahibi Mustafa YAMAN’ın talebine istinaden, yapı adası sınırının mevcut yapı üzerinden geçmesi nedeniyle oluşan mağduriyetin, ada sınırının mülkiyet sınırına getirilerek giderilmesi amacıyla hazırlanan imar planı değişikliğine ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 15/05/2018 tarih ve 4509 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

            İdaremizde norm kadro haricindeki sürekli işçi kadrolarından 1 personelin (elektrik tesisat ustası) vefat etmesi nedeniyle, boşalan norm kadro fazlası sürekli işçi kadrosunun iptal edilmesine ilişkin İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 04/06/2018 tarih ve 5194 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 2018 yılı çalışma programında yer alan amatör sporcu evi binası yapımı için ödenek tahsis edilmesi talebine ilişkin İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 26/06/2018 tarih ve 5819 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  DÜĞÜN SAATLERİNE KORONAVİRÜS KISITLAMASI

            Önceki yıllarda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan İlimiz Merkez Ulaş Köyü sulama göletinin yeteri kadar su depolayamadığı, bu sebeple göletin üst katlarından alınacak suyun kapalı sistemle isalesinin yapılıp göleti beslemesi için 2018 yılı çalışma programına alınmasına dair Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yatırım programında yer alan Zile İlçesi Özyurt Köyü arazi toplulaştırma projesi kapsamında yapım işi tamamlanan sulama suyu tesisinin, köyün tüm arazilerine yeterli olmadığından dolayı eksik kalan kısımlarının Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışma programına dahil edilerek yaptırılmasına dair Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Erbaa İlçesi Zoğallıçukur Köyünde yapılacak olan sulama havuzunun 2018 yılı çalışma programına alınmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

            İlimizde bulunan tüm jeotermal kaynakların (termal tesisler ve sera tesisleri için) su bedellerinin belirlenmesine ilişkin  Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Türk Hamam kültürünün önemli temsilcilerinden biri olan ve 14.yüzyıldan kalma Sulusokak’taki Takyeciler camii yanında bulunan mülkiyeti Akevren Vakfına ait Mustafa Bey Hamamının restorasyon yapılarak turizme kazandırılması amacıyla 49 yıllığına Tokat İl Özel İdaresine tahsis edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

            İlimiz Merkez Yeni tabakhane Mah. 5 pafta, 115 ada ve 16 No.lu parselde İdaremiz adına kayıtlı taşınmazı Mevlüt ÖZYER’in satın alma talebine ilişkin  Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  ÜLKÜ OCAKLARINDAN MEHMETÇİĞE DESTEK MEKTUBU

            İlimiz ve ilçelerine bağlı köylerimizde, ekilebilir arazilerde beyaz toprak olarak bilinen (asbestli) toprakların insan sağlığını olumsuz etkilediği tıbben bilinmekte olup, asbestli arazilerin tespit edilerek etkilerinin ne derece olduğu ve bu etkilerin nasıl giderileceğinin araştırılarak meclisimizin bilgilendirilmesine ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, AR-GE Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

            İlimiz turizminde önemli yer teşkil eden Tokat Kalesi, Sebastapolis ve Komana bölgelerinde yapılan 2018 yılı çalışmalarının durumu hakkında meclisin bilgilendirilmesine ilişkin Turizm ve Gençlik Spor Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

            Reşadiye İlçesi Darıderesi Köyüne bağlı Kavlağan ve Arım Mezralarının bağlı bulunduğu birimden ayrılarak “Yeni Darıderesi” adı altında bağımsız bir köy kurulması talebine ilişkin Köy İşleri Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet