Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KİTAP OKUMA İLE GELİŞEN ÜNİVERESİTE ADAYI

KİTAP OKUMA İLE GELİŞEN ÜNİVERESİTE ADAYI

ABONE OL
06 Kasım 2019, 09:58:18

Merhaba Sevgili Üniversite adayı,

Bizler, ilk emri “Oku” olan yüce dinin mensupları olarak ne kadar gurur duysak azdır. Bizler bunun önemini kavrayarak zamanımızı ve Allah’ın biz bahşettiği rızkımızın bir bölümünü hep kitaplara ayırarak bir kitaplık oluşturmuştum.

Bizleri ziyarete gelen akraba ve dostlarımız ile onların çocukları kitaplarımıza bakarak bizlerden okumaya kitap isterler. Alıp götürürler, bilmem okurlar mı ama, bence hakikaten okumayı seven insan belirli bütçe, zaman ve mekan ayırır kitaplara dergilere. Çünkü kitaplar bizlere hayatın anlamını, hayatta yaşamanın gayesini anlatırlar.

Sevgili namzet,

Okumayı sevmek demek, bence Üniversite hazırlıkta başarılı olmak demek her zaman. Çünkü okumayı seven insan  Üniversite sınav  sorularını daha hızlı  okuyarak, anlayarak soruları çözerek, Üniversite sınavının amacına uygun davranmış olur. Üniversite hazırlık sınavında sizlerden istenende zaten az zamanda soruları güzelce çözmenizi istemektir. Bu da hızlı ve doğru, anlayarak bilinçli okumakla olur. Bence devalı okuyan , her gün okumaya zaman ayıran bir aday , derslerdeki  konu bilgisi tam olmasa bile  çok kitap okuyan genel kültürü sayesinde Üniversite hazırlık sınavında de başarılı olabilir.

Sevgili Üniversite  Adayı kardeşim,

Lisede okurken sınıfımızda bir arkadaşımız vardı. Sayısal derslerde başarı oranı düşüktü. Ancak kitap okumayı sevmekteydi. Sınıf genelinde başarısı beklide 24 kişi arasında 18. falandı. Üniversite hazırlık sınavında sınıfımızdan 6 kişi  sınavı kazanmıştı.  Bu arkadaşımız 3. sırada idi puan olarak. Bunu sosyal bilgiler Hocamız Azmi Erge “ Sizler sadece derslere çalışıyorsunuz. Bu arkadaşınız ise dersler dışında da kitap okumakta . O genel kültürü sayesinde  başarılı  oldu. Onun başarısı tesadüf değil “demişti de herkes buna şaşmıştı. Ben şaşmamıştım. Çünkü ben okumanın önemine inanan bir insandım o zamanda.

Sevgili Üniversite  adayı,

Bizler okursak bizlerin küçük birer taklidi olan çocuklarımızda zamanla kitap  okumayı seven ve kitap okumanın erdemine inanan insanlar olurlar ve hayat o zaman hem daha güzel , hem daha renkli ve hareketli olur. Her bireyi kitap sevgisi ile dolu ailede sevginin hakikisi , bilginin hakikisi ve imanın en hakikisi yerleşir ve o aileden kimse kötülük beklemez sevgiden başka.

DİKKAT!  Kötünün Zaferi !

Sevgili Üniversite  adayı Kardeşim,

Okumayı  bizlere gelir getirecek bir unsur değil de, okuduğumuz ve okuduklarımızı uyguladığımız zaman hayatın anlamını ve zevkini tadacağımız ve  hayata hakikaten bağlanacağımız birer unsur olarak görmeliyiz zaman okumak bir boş zaman değerlendirme aracı değil, hayatın anlamını bize sunacak bir hayat rehberi olacaktır.

Sevgili Kardeşim,

Üniversite hazırlık sınavında  derece yapan gençlere röportajlarda “Kitap Okuyor musunuz ?”diye sorduğum zaman  çoğunun kitap okumanın önemini anladığını ve hayatında okumaya önemli yer verdiğine şahit oldum. Okumayanlarında okumaya gereken önemi vermediği için pişmanlıklarına şahit oldum.  Kitap okumanın okuma hızlarını artırdığını ve hayatta her zaman başarıyı okumakla yakaladıklarını belirtmişlerdir. Bende buna her zaman inanarak, bu düsturla  hayatıma yön vermeye baktım. Okumanın önemini anlamayan gene başarımıza şans, kader, kısmet gibi  isimler takmaya her zaman devam ettiler.

Sevgili Üniversite adayı,

Okumaya önem veren ve okur yazarlık oranı yüksek olan ülkelerin fende, ilimde, teknolojide de üstün olduklarına her zaman şahit olduk. Onların teknolojide ne kadar ilerlediklerini  hep okumaya ve okur yazar oranını yükseltmeye borçlu olduklarını da yılda adam başına düşen  kitap sayısı  göstermektedir. En gelişmiş ülkelerde en çok kitap okunan , en çok kitap yayınlayan ülkeler olmuşlardır. Çok okuyan toplumlarda bireyler her zaman  fikir ve düşüncelerini karşısındaki insanlara yazılı ve sözlü güzel ifade eden, insanlarla iletişimi rahat ve etkileyici insanlar olmuşlardır. Bu da o toplumları gelişme hızını artırmıştır. Kitap okuyan insanlar iletişimi sağlam insanlar ve güçlü insanlar olacaklarından hayatları da okumayan insanlara nazaran daha rahat ve huzur içinde olacaktır.

Sevgili Kardeşim,

Okuyacağınız bir tarihi roman, veya edebi bir roman hem bilgi sahibi olmanızı, hem hayatta başarı yollarını göstermesi, hem de zamanınızın hoş geçmesine sebep olur. Okumayı zevkli hale getirerek, okumaya daha çok zaman ayırarak, çoğu zaman bizleri üzen insanlardan uzak kalarak  strese de girmemiş olurlar.

DİKKAT!  KARGALAR KÜSMÜŞ

Sevgili Kardeşim,

Üniversite hazırlıkta  başarılı olan gençlerin başarı sırlarını okuduğum zaman şuna şahit oldum ki, başarılı olan gençler hayatta her zaman hocalarına ve çevresindeki insanlara öğrenmek amacı ile çok soru soran, az ya da çok anlayarak okuyan , ve öğretmenleri ile diyaloglarında her zaman sevgi ve saygıyı elden bırakmayan ve öğretmenlerini hakiki manada  öğretmen olarak gören ve öyle algılayan insanlar olduğunu gördüm.

Geleceğimizin teminatı olan sevgili Gençler,

Okumayı kitap okumayı sevemiyorsanız, hiç olmazsa Kişisel Gelişim  dergileri, gazetelerin bilgi veren yazar ve haberlerini okursanız hem güncel konular hakkında  fikir sahibi olmuş olursunuz hem de Üniversite hazırlık sınavına  dolaylı yoldan genel kültür  olarak hazırlanmış olursunuz .

Sevgili Kardeşim,

Bugün dünyada ve ülkemizde ünlü ve başarılı bilim insanlarının hayatına baktığımız zaman kitap okumanın çok önemli ve özel yeri olduğunu hemen anlamaktayız. İnsanlar okudukça başarıya her zaman bir adım daha bir adım daha yaklaşarak sonunda başarıyı yakalıyorlar. Başarı yolunda, kitap okumanın da başkaları ile fikir alış verişinde bulunmanın da önemli yeri bulunmaktadır ama anlayana tabii ki.

Sevgili Kardeşim,

Pek çok işitme engelli arkadaşım ve görme engelli arkadaşım var. Bu arkadaşlarımız tam bir azim abidesidir ve bunların nasıl sağlamlara nazaran başarılı  olduklarını sorduğum zaman bana  işitme engelliler, işitme engellerinin dezavantajlarını çok okuyarak, görme engellilerde dinleyerek  telafi ettiklerini söylemişlerdi. Bende bunun üzerine onlardan bir ders çıkarmanın, ibret almanın sevincini yaşamıştım. Sizlerde çevrenizde bulunan engellilerden böyle dersler çıkarmaya bakarsanız gerçekten iyi edersiniz

Sevgili Namzet Kardeşim,

Okumak  her önüne geleni okumak anlamına da gelmemeli. Kitap en iyi arkadaşınızda olabilir, en kötü arkadaşınızda. Sizler , Hangi kitaplardan faydalanacağınızı dikkatli olarak seçerek  güzel Türkçe kullanan, mantıklı önerilerde bulunan, tarihten ibretleri güzel sunan , güzel kurgu  kullanan yazarları seçerseniz Üniversite hazırlık sınavında hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz bence .

DİKKAT!  Başarı Parayla Mı Olur?

Sevgili Kardeşim,

Okumak kişiliğimizin gelişmesi  ve insanlar üzerine etkinliğimiz üzerinde doğrudan etkisi olan bir eylemdir. Sizlerde okumaya önem verirseniz karşınızdaki insanları güzel etkileme becerisine sahip olarak  insanlar üzerinde güzel etkiler bırakabilirsiniz .Okumayı bilinçli yapan insanlar  her zaman  bunu yapmayanlara nazaran manevi olarak her zaman güçlüdürler.

Sevgili Namzet,

Üniversite hazırlık sınavında  ve hayatta bol  okuyan her zaman başarıyı yakalayan insanlar olmanızı candan temenni etmekteyim. Hepinizi muhabbetle kucaklamaktayım.

Ağabeyiniz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet