Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GÖNÜLLÜLÜK

GÖNÜLLÜLÜK

ABONE OL
22 Ocak 2019, 07:24:44

2019 yılı Gençlik ve spor bakanı tarafından Gönüllülük yılı olarak ilan edildi. Bizler gönüllülük alanında sahada ne kadar varız? Ve kimlere dokuna biliyoruz?  Gerçekten gönüllü müyüz? Yoksa gönüllülük adı altında kendi çıkarlarımızı mı besliyoruz? Yoksa toplum yararına iş yapıp manen zenginleşiyor muyuz? Bütün bu düşüncelerimizi sorgulamak adına bu yıl bizim için bir fırsat yılı olması ve gönüllülüğümüzün artması dileğiyle.

                Gönüllülük yapan kişi davranışlarıyla başkasına örnek olan sevgiyi bilen ve önde yürüyen olmalıdır. İnsanların gönüllü olması ve yeni gönüllülerin de yetiştirilmesi için yeteneğini bilgisini karşılıksız aktarması gerekir karşısındakine. Kişiler kendilerinde var olan yeteneği neyse o doğrultuda ihtiyacı olana yardımcı olabilirler. Çünkü karşılıksız yapılan yardımların ve paylaşımların insana verdiği mutluluk hiç bir şeyde yok. İhtiyacı olanı ihtiyacı olanla buluşturmak ve onların gözlerindeki mutluluğa şahitlik etmek öğrendikleri bilgiler ve becerilerde kendi içlerindeki potansiyeli fark etmelerini sağlamak ve başarılı olabileceklerinin örneklerini anlatmak, rol model olmak çok çok güzel. Mutluluğa ve başarıya ulaşan kişi bu tecrübelerini anlatmalı paylaşmalı ve örnek olmalı.

                Evrensel değerlerimiz olan aslında ruhumuzu besleyen sevgi, şefkat, merhamet, hak, hukuk, adalet cesaret…gibi yüce değerler  ölümsüzdür. Bu değerleri  kalp ve akıl dengesinde bulursak dünyamızdaki yaşamımızı anlamlandırır ve yolumuzu aydınlatırız. İşte o zaman gönüllülük çatısı altında dünyada kazandığımız maddi manevi değerler ile eğitime kültüre sanata hizmet eder bildiklerimizi ihtiyacı olanla paylaşırız.

                İşte bütün bu yazdıklarımızı şöyle güzel ve gerçek örneklerle anlatacak olursak, Yaşayan Kırk Kızlar Efsanesi kitabından tanıdığımız bütün kadınlara hayat hikayelerini bizimle gönüllü olarak paylaştıkları için selam olsun. Efsane isim Vasfiye Ümit Lüleci hanımefendi 30 yıl gönüllü olarak ZİCEV dernek başkanlığı yapan ve sevgiyle insanların yeşereceğine inanan engelli kardeşlerimize kucak açan emekli bir öğretmen. Gönüllülük esasıyla yapmış olduğu işin yüzüne yansıyan mutluluğunu ve nurunu Vasfiye hanımefendiyle karşılaştığınız anda fark etmemeniz imkansız. Örnek aldığımız bu değer bize gönüllülüğün karşılıksız yapılan işlerin dünya üzerinde en önemli değer olduğunu öğrenmemize ve  hissetmemize sebebiyet veriyor. Bizde bu doğrultuda Kırk Kızlar kitabının yazarı olarak 2017 yılından şu ana kadar değerli hanımlarımızla gönüllü olarak okullarda, köylerde, ilçelerde, belediyenin hanımelleri konaklarında 68 söyleşi gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerimizin bu tecrübelerden faydalanması içlerinde var olan güzelliği keşfetmesi ve atalarımızla olan bağı kuvvetlendirmek, içimizden bizden birisi olan insanımızla tanış olmak bakmasını ve görmesini  bilmek ve en önemlisi yaşarken birbirimizin değerini kıymetini bilmek adına yaptığımız bu farkındalık çalışmalarında bozulmamış ahlakın insanı şekillendirdiğini mayalandırdığını, güzelliklerin güzelliği doğurduğunu gönüllüğün bir zenginlik olduğunu fark etmemizi sağladı. Bundan sonraki çalışmalarımızda daha çok insana ulaşabilmek adına komşu iller arasında yapılacak söyleşileri kendi değerimiz olan insanımızı kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtmak adına çok çok önemsiyorum. Kırk kızlar düşüncesi ve ışığı  bu topraklarda zuhur eden sürecin getirdiği doğal bir doğum olarak var olan ve gerekli desteği gönül insanlarından alarak çoğalan  ve çığ gibi büyüyen bir yapısıyla yoluna devam etmektedir. Bu güzelliklerin ilerde bir belgesel halinde tüm Türkiye'ye ve oradan dünyaya duyurulması en büyük temennim. Allah'ın izniyle  yöresel bir çalışma olan Kırk Kızlar evrensel değerlerle özdeşleşerek Türkiye'de kırk kadın (81) dünyada kırk kadın (197)olarak gelecek günlerde okuyucuyla buluşmasını çok arzuluyor ve hayal ediyorum. Bu konuya olan inancım sonsuz.

DİKKAT!  MEDİNE - 7

                "2019 Gönüllülük "yılında gönüllüler olarak kaosların, savaşların ve bu çılgın gidişatın içinde insanlığa bir çağrı olarak barışı, sevgiyi, merhameti ve cesareti gösterebilenlerin dünyasında güzellikleri mayalandıran rol modellerin tecrübeleriyle yön bulduğumuz cennet bir dünya yaratacağımıza olan inancım çok çok büyük. Zenginliğin bizden alınamayacak olan değerlerimiz ahlakımız bilgimiz ve edebimiz olduğunu anladığımız gün dünya çok çok daha güzel olacak. 2023 vizyonunda Anadolu kadınına düşen bu görev dünya barışına öncü olmak olsa gerek. Teşekkürler Kırk Kızlar teşekkürler bu düşünceye destek veren yiğit insanlar . Kadınların omuzlar üstünde taşındığı bu topraklardan selamlar sevgiler saygılar…

Dünya Köylüsü

Ayla Bağ

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet