Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
EĞİTİM BİR SEN PAKİSTANLI YETİMLERLE BULUŞTU

EĞİTİM BİR SEN PAKİSTANLI YETİMLERLE BULUŞTU

ABONE OL
30 Ocak 2018, 07:13:10

Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, şube başkanları ve İHH Genel yönetimi ile birlikte Pakistan’da İslamabad, Haripur, Sargoda ve Keşmir’de yetimlerle bir araya geldi.

Yetimlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur

            Ceylan, diğer il şube başkanlarıyla birlikte, İHH ve KHUBAİB vakıflarının Sargo’da ve Keşmir’de organize ettiği yetimlerle buluşma programına katıldı. Ceylan, “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben cennette yan yana bulunacağız” hadisine atıfta bulunarak, “Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu birer bireyi olmamız dolayısıyla bize verilmiş bir sorumluluktur, onlar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.” dedi.

Ümmet adına mutlu oldum

            Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve İHH’nın paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 5. yılına girdiğini hatırlatan Ceylan, Türkiye’deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini kaydetti.Ceylan, “Biz bu yetimhanelere ziyarette bulunduk. İHH ve KHUBAİB vakıflarının orada çıkardıkları işleri görünce hayran olmamak mümkün değil.Binlerce yetim için çalışıyorlar.Ciddi bir emek var. Zor şartlarda kurulan yetimhaneler Kolejler Sosyal etkinlik ve spor ortamları Ümmetin yetimleri için ciddi bir imkan. Ümmet adına mutlu oldum.Türkiye hayranı kardeş ülke Pakistan ile her geçen gün iyileşen ilişkilerimizi bu ziyaretimizle daha iyi noktalara taşıma gayretindeyiz.” diye konuştu.

            Eğitim-Bir-Sen’in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalıştığını, Arakan’da yetimhane ve külliye inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Ceylan, emek örgütlerinin işlevinin sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artırmak olmadığını, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmeleri gerektiğini vurguladı.

Beş gün süren programda Keşmir, Sargoda ve Haripur’daki yetimhanelerin laboratuvarları hizmete açıldı

            Ceylan, beraberindeki heyetle birlikte, Eğitim-Bir-Sen tarafından donatılan, KHUBAİB Vakfı’nın Keşmir ve Sargoda yetimhanelerinin kimya, fizik ve biyoloji laboratuarlarının ve Haripur yetimhanesinin bilgisayar laboratuarının açılışına da katıldı.

DİKKAT!  TÜRK MİLLETİ ASLA DİZ ÇÖKMEYEN BİR MİLLET

            Şube başkanlarıyla birlikte Pakistan Adalet Bakanı Zaferullah Khun ile bir araya gelen Ceylan, Pakistan ve Türkiye’nin zor dönemlerde birbirlerine destek olan ülkeler olduğunu dile getirerek, I. Dünya Savaşı’nda ve sonrası Pakistan’ın Ülkemize yaptığı yardımları çok anlamlı bulduklarını ifade etti. Ceylan, “Kardeşliğimizi zor dönemlerimizde yan yana, omuz omuza vererek ispatlamış iki devletiz” ifadesini kullandı.

Ziyaretler

            İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul’u ziyaret eden heyet, daha sonra Pakistan Diyanet İşleri Başkanı Dr Qibla Ayaz’la bir görüşme gerçekleştirdi. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet