Dolar 32,3695 0.15%
Euro 34,9616 -0.32%
Gram Altın 2.325,34 0,21%
Çeyrek Altın 4.193,00 0,02%
Yarım Altın 8.117,00 0,02%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
DİKKAT! “30 YAŞINDAKİ BİR KİŞİ 80 YAŞINDAKİ GİBİ GÖRÜNECEK”

DİKKAT! “30 YAŞINDAKİ BİR KİŞİ 80 YAŞINDAKİ GİBİ GÖRÜNECEK”

ABONE OL
22 Mart 2018, 08:25:01

Tokat Özel Ayışığı Okulu öğrencileri 22 Mart Dünya Su Günü’nde su tüketimine dikkat çekmek için bir etkinlik gerçekleştirdi.  Yeraltı Çarşısı üzerinde stant açan öğrenciler halka ücretsiz olarak su dağıttı. Suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çeken öğrenciler, “Bu gün bedava, yarın parayla, Dünyanın suyunu çıkardık” sloganı ile vatandaşları suyu daha dikkatli kullanmaya davet etti.

SU İÇİN ŞARKI

Programda Ayışığı Okulu öğrencisi Rana İlikçi su ile ilgi yazdığı sözü ve bestesi kendine ait olan şarkısını seslendirdi. 

30 YAŞINDAKİ BİRİ 80 YAŞINDA GİBİ GÖRÜLECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Fen Bilimleri öğretmeni İsa Arslan, Dünyada su kaynaklarının hızlıca tüketilmekte olduğunu belirtti. İnsanlarda farkındalık oluşturmak amacıyla 22 Mart Dünya Su Günü’nde böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten Arslan, “Çocuklar su tasarrufu konusunda gayet bilgi sahibi, büyükleri de etkilemek istediler. Bu projeyi bu sene ilk kez yapıyoruz. İlerleyen yıllarda devam ettireceğiz çünkü buna toplum olarak mecburuz. 2070 yıllarında dünyada su kaynaklarının neredeyse tükenmek üzere olacağı ve kişi başına yarım bardak su düşeceği söylenmekte. İnsan ömrünün ortalama otuzlu yaşlara düşeceği, otuz yaşındaki bir kişinin şu an seksen yaşındaki bir kişinin görünümüne sahip olacağı söylenmekte. Çocuklar gayet bilgi sahibi bu konuda onlar biliyorlar, bu gün örnek olmak istediler” dedi.

Tokat Ayışığı Okulu Müdürü Ramazan Maviş, suyun insan ve doğa için önemli olduğunu vurgulayabilmek adına dünya su gününde etkinlik yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının halkı su tüketimi konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Okul Müdürü Maviş, “Bu gün var olan suyumuzu, kaynaklarımızı koruma yönünde bilinçlendirmek için etkinlik yapmaya karar verdik. Bu etkinlikte umuyoruz ki çocuklarımız su tasarrufunun ne kadar önemli olduğunu anlayacak. Bunun yanı sıra Tokat halkı da su tasarrufunun önemini kavrayarak ileriki yıllarda sıkıntı çekmemek için gerekli çalışmaları yapacaklarına inanıyoruz. İnsanlar şaşkın şu anda. Bu güne kadar böyle bir etkinliği görmedikleri için tuhaflarına gidiyor ama gelip bilgi aldıktan sonra suyun değerini zaten her insan bildiği için onlar da bu etkinliğimize çok destek veriyorlar” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I EN ÇOK AMERİKAN MEDYASI HABER YAPTI

SU DAĞITIMI OLDU

Dünya su günü etkinliği kapsamında öğrenciler tarafından açılan stantta halka ücretsiz su dağıtıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri