Dolar 32,4325 0.05%
Euro 34,4782 -0.09%
Gram Altın 2.487,38 0,17%
Çeyrek Altın 4.372,00 0,05%
Yarım Altın 8.770,00 0,06%
Tam Altın 16.670,75 -0,28%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI REMZİ ÜMİT ATAY: EĞİLİM YOKLAMASI YAPILMALI, BİZİ ANKET FİRMALARININ İNSAFINA TERK ETMEYİN!

CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI REMZİ ÜMİT ATAY: EĞİLİM YOKLAMASI YAPILMALI, BİZİ ANKET FİRMALARININ İNSAFINA TERK ETMEYİN!

ABONE OL
22 Kasım 2023, 11:34:05

Genel Başkanlık yarışını geride bırakan CHP’de gündem yerel seçim. Başarılı belediye başkanlarının görevine devam etmesi konusunda fikir birliği CHP’de hakimken, görevi sürdüren bazı belediye başkanları ve yeni adaylar için “önseçim” ya da “anket” gündeme geldi. CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, yaptığı yazılı açıklamada, “CHP Çukurova ilçesi, eğilim yoklamasına en uygun ilçelerden biri. Bizi anket firmalarının insafına terk etmemeleri gerekiyor.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, yerel seçim takvimi ve belediye başkan adaylığı kriterleri belirlendi. CHP; İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki belediye başkanlarını “memnuniyet anketi” ile örgüt yöneticileri, il milletvekilleri ve parti yöneticilerinin görüşleri alınarak, büyük ölçüde eğilim yoklaması ile belirleyecek. Seçim takviminin uygun olması halinde, CHP’nin çok güçlü olduğu bazı yerlerde “hakim gözetiminde ön seçim” seçeneği de gündemde.

“Çukurova’da “Eğilim Yoklaması” ile yerel yönetim adaylarının belirlenmesi halinde seçimlere daha güçlü gireceğimize ve seçimleri kazanarak çıkacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullanan CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, yaptığı yazılı açıklamayla şunları söyledi:

“EĞİLİM YOKLAMASI DOĞRU BİR YAKLAŞIM”

“Siyasi parti başkanlarının demokratik yollarla değişebileceğini, parti içi yarışın gelişmeyi, çalışmayı ve heyecanı artırabildiğini bu kurultay sonucu ile CHP tüm topluma göstermiştir. Genel başkan değişikliği, parti tabanında olumlu karşılanmış, seçmende umut ve heyecan yaratmıştır.

Bilindiği üzere önümüzde yerel seçimler bulunuyor. Bu süreçte en önemli sorun yerel yönetim adaylarının belirlenmesidir. Kurultay sürecimize damga vuran ve delegede karşılık gören “ÖNSEÇİM” yönteminin uygulanmasını biz de benimsiyoruz. Buna bağlı olarak Sayın Genel Başkanımızın açıklamalarında belirttiği üzere, yasal norm ve kampanya süresi ile ilgili doğacak sıkıntılar nedeniyle, sonuçlarına uyulmak kaydı şartı ile tüm üyelere açık ve seçim kanunlarına uygun olarak yapılacak “eğilim yoklaması” önerisini de doğru bir yaklaşım olarak görüyoruz.

DİKKAT!  CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ TOKAT’IN DEPREM RİSKİNİ TBMM GÜNDEMİNNE TAŞIDI

“ANKET FİRMALARININ İNSAFINA TERK ETMEYİN”

CHP Çukurova ilçesi, eğilim yoklamasına en uygun ilçelerden biri. Bizi anket firmalarının insafına terk etmemeleri gerekiyor.

Gerçekleştirilen son üç seçimde de Adana ili içerisinde CHP’nin en yüksek oy oranlarına ulaşan ilçemiz Çukurova’dır. Sosyoekonomik, sosyokültürel yapısı ve üye profiliyle Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının, tüm üyelere açık ve sonuçlarına uyulmak kaydı ile yapılacak “eğilim yoklaması” yolu ile seçilmesine en uygun ilçemizdir.

TALEPLER SIRALANDI

Yukarıda açıkladığımız ve gerçek demokrasi için örgütlü toplum anlayışının temelini oluşturan “yönetici adaylarının, aday gösterileceği partinin üyeleri tarafından belirlenmesi ve seçilmesi anlayışını yerleştirmek”, siyasi partilerde çalışan parti emekçilerinin de karar süreçlerine katılımlarını sağlayarak demokrasi anlayışını içselleştirmek amacıyla; CHP Çukurova İlçe Yönetim Kurulu olarak, partililerimizin de talepleri doğrultusunda oybirliği ile aşağıdaki kararı almış bulunmaktayız:

“31Mart 2024 tarihinde ülke genelinde yapılacak yerel seçimler öncesinde, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a uygun olarak önseçim veya eğilim yoklaması kararı tarihinden 6 ay önce partiye kayıt işlemi tamamlanmış tüm CHP Çukurova Üyelerine açık şekilde yapılarak;

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının ilçemizde “ÖNSEÇİM YOLU” ile belirlenmesine,

Bunun mümkün olmadığı takdirde sonucuna uymak kaydı şartı ile ve kayıtlı üyelerle yapılacak “EĞİLİM YOKLAMASI” yöntemi ile belirlenmesine,

Bu iradenin gerçekleşmesi için parti kamuoyu ve genel merkez nezdinde gerekli çalışmanın yapılmasına, oybirliği ile karar vermiş bulunuyoruz.”

CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI REMZİ ÜMİT ATAY: EĞİLİM YOKLAMASI YAPILMALI, BİZİ ANKET FİRMALARININ İNSAFINA TERK ETMEYİN! yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  Rektör Yılmaz, Engelli Öğrencilerle ile Bir Araya Geldi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet