Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÇAMLIBEL JANDARMA KARAKOLU YENİDEN AÇILDI

ÇAMLIBEL JANDARMA KARAKOLU YENİDEN AÇILDI

ABONE OL
11 Ekim 2018, 08:14:01

2013 yılında kapanan Çamlıbel Jandarma Karakol Komutanlığı Hizmet Binası dün Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit’in de katıldığı törenle açıldı. Çamlıbel beldesi ve civar köylerde meydana gelen olaylara zamanında müdahale etmek amacıyla Çamlıbel beldesinde yeniden karakol açılması ihtiyacı doğduğunu ifade eden Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, “Merkez Karakol Komutanlığının görev yükünü azaltacak ve vatandaşlarımıza daha kısa sürede ulaşacağız ve emniyet ile asayiş hizmetlerini daha etkin yürüteceğiz.” dedi.

            Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Ardından folklor gösterisi sunuldu. Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit tarafından Çamlıbel Belediye Başkanı Adem Akgül’e plaket sunuldu. Kurdele kesiminin ardından dua edilerek Kurban kesildi ve protokol tarafından Karakol binası gezildi.

            Albay Arıkan, “İlk defa 1973 tarihinde kurulduktan sonra 2013 yılında kapatılan Merkez Çamlıbel Jandarma Komutanlığı bölgesinde bugüne kadar emniyet ve asayiş hizmetleri, merkez ilçe jandarma komutanlığı, merkez karakol komutanlığı tarafından yürütülmüştür. Merkez Karakol Komutanlığının sorumluluk sahası 76 köyle çok yoğun bir faaliyet icra etmiştir. Dolayısıyla bu karakolun açılması, Merkez Karakol Komutanlığının görev yükünü azaltacak ve vatandaşlarımıza daha kısa sürede ulaşacağız ve emniyet ile asayiş hizmetlerini daha etkin yürüteceğiz. Çamlıbel beldesi ve civar köylerde meydana gelen olaylara zamanında müdahale etmek maksadıyla Çamlıbel beldesinde yeniden karakol açılması ihtiyaç doğmuştur. İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile 20 Mart 2018 tarihinden itibaren Çamlıbel Karakol Komutanlığı’nın eski hizmet binasında faaliyete başlamıştır. Gerekli teknik ve idari işlemlerin tamamlanmasına müteakip 2 Şubat 2018 tarihinde karakol inşaatına başlanarak 8 Eylül 2018 tarihinde tamamlanmıştır. Çamlıbel Karakol Komutanlığı bugünden itibaren hizmet vermeye başlamıştır” diye konuştu.

DİKKAT!  TOFSAD TURHAL DAZYA ÇAYINI FOTOĞRAFLADI

            Çamlıbel İlçe Jandarma Komutanlığı’nın Sorumluluk sahasından da bahseden İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Arıkan, şu bilgileri verdi: “Çamlıbel beldesi Dodurga, Kızık, Killik, İhsaniye, Tekneli, Avşarağzı, Aydoğdu, Bedirkale, Çatalkaya, Çayören, Çubuklu, Dereağzı, Günçalı, Güzelce, Kargın, Kargıncık, Kervansaray, Kızılkaya, Ortaören, Yatmış köyleri bulunmaktadır. Çağımızın yükselen değerleri, insan hakları ve bireysel özgürlükler ile güvenlik arasındaki hassas çizgide kamu güvenliği sistemi kolluk-toplum ilişkisini ön plana çıkarmaktadır. Suç ve suçlularla etkin olarak mücadele edebilmek için kolluk kuvvetlerinin şeffaflıkla hesap verebilirlik temeline dayanan bir strateji çerçevesinde dinamik ve esnek olması zorunlu hale gelmiştir. Jandarma; bu beklentileri karşılamak ve güvenlik hizmetlerini daha etkin, süratli, verimli ve koordineli bir şekilde icra edebilmek maksadıyla bilgi çağı adı verilen günümüzün gereklerine ve ruhuna uygun görev yapma gayretindedir. Özellikle suçun işlenmesine yönelik yapılan çalışmalar ülkemizin güvenli ve huzurlu bir ülke olarak tanınmasına ve başta sanayi ve turizm olmak üzere bütün sektörlerin gelişmesine olumlu katkı sağladığının farkındayız. Ülkemizde güvenli ve huzurlu ortamın sağlanması için başta Emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı olmak üzere, birçok kurumla ortak çalışmalar yürüten teşkilatımız 365 gün 24 saat çalışarak devletin vatandaşa açılan bir kapısı olduğunun bilinciyle, vatandaşlarımızın maruz kaldığı zor anlarda onlara ilk eli uzatan olmuştur.”

            Törene ayrıca Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Çamlıbel Belediye Başkanı Adem Akgül, kurum müdürleri ve Jandarma yetkilileri katıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet