Dolar 32,3813 0.19%
Euro 35,1046 -0.03%
Gram Altın 2.326,23 0,25%
Çeyrek Altın 4.224,00 0,76%
Yarım Altın 8.197,00 1,01%
Tam Altın 16.091,52 2,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler, Geleceğimizi Şekillendiriyor

24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler, Geleceğimizi Şekillendiriyor

ABONE OL
23 Kasım 2023, 14:35:02

Bugün, Türkiye’nin eğitimdeki kıymetli ışıkları olan öğretmenlerin günü. Milletimizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu özel günde, bütün öğretmenlerin kıymetli emeklerini ve fedakarlıklarını yürekten kutluyoruz.

Öğretmenlik, sadece bir meslek değil, geleceğimizi şekillendiren bir misyon. Şehit öğretmenlerimiz, bu kutsal görev için canlarını feda ederken, ömürlerini çocuklarımızın daha iyi bir dünya için harcadılar. Onların bu kahramanca çabaları, milletçe minnetle anılmayı hak ediyor.

Her biri, özveriyle çocuklarımızın erdemli, bilgili, donanımlı ve mutlu bireyler olmaları için çabalıyor. Eğitim, bağımsızlığın teminatıdır. Zaferler savaş meydanlarında kazanılırken, asıl zafer eğitimde yatar. Kültürel değerlerle donatılmış, bilimsel temeller üzerine inşa edilmiş bir eğitim, geleceğe güvenle bakmamızı sağlar.

Günümüzde bilgi, en güçlü silah haline gelmiş durumda. Dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak isteyen toplumlar, bilgiyle donanmış nesiller yetiştirmek zorundalar. Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözü, eğitimin önemini vurguluyor ve öğretmenleri onurlandırıyor.

Öğretmenlik, sevgiyle yoğrulmuş bir meslek. Bir çocuğun gelişimi, bilimsel metotlarla desteklendiğinde ancak sevgiyle mümkün olur. Bu sevgi, öğretmenleri saygın ve unutulmaz kılan temel unsur.

Bugün, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Emekli ve görevlerinin başında olan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz. Geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimize minnettarız.

24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler, Geleceğimizi Şekillendiriyor yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  Tokat Ak Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri