Dolar 32,5045 -0.14%
Euro 34,7735 -0.28%
Gram Altın 2.426,30 -0,16%
Çeyrek Altın 4.107,00 -0,99%
Yarım Altın 8.338,00 -0,99%
Tam Altın 16.277,15 -0,71%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ERCAN MEHMET AKSÜT İLE RÖPORTAJ

ERCAN MEHMET AKSÜT İLE RÖPORTAJ

ABONE OL
05 Eylül 2020, 11:01:29

Bedensel Engeli Yazar Ercan Mehmet Aksüt:”Ben ilhama inanmıyorum nasıl yazdığıma gelince gözlem yapmayı çok seviyorum”

SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

ERCAN MEHMET AKSÜT

1990 Trabzon doğumluyum. Beş kardeşin ikinci çocuğuyum. Bir abim veüç kız kardeşim var. Beyin felci geçirdiğim için yürüme engelliyim. Dokuz yaşında koltuk bastonlarla yürümeye başladım. Halen koltuk bastonlarla yürümekteyim ve az konuşma bozukluğum var. Şartlar el vermediği için eğitim görmedim on dört yaşında evde okuma yazma öğrendim .1998 de babamın işi nedeniyle RİZE ye taşındık.

SORU-Yazmaya başlama hikayenizi anlatır mısınız ? Nasıl ilgi duydunuz yazmaya?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Bilemiyorum bende bazen bunu düşünüyorum ama dünyaya eksik yanlarıyla gelen birisi olarak yazmak çok değişik bir şey. Yani yazarken istediğiniz kişi olabiliyorsunuz mesela bir komiser olabiliyorsunuz hatta kral bile olabiliyorsunuz bazen de katıl işte tatmadığınız duyguları yazarak tadıyorsunuz.   

SORU- Engelli olunca yazma konusunda daha mı ilham gelir? Ben de engelli olunca yazmaya başlamıştım da

ERCAN MEHMET AKSÜT:İlham gelmenin engellilikle alakasının olmadığını düşünüyorum. Ha şu olabilir arkadaş çevremiz yoktur arkadaş çevremiz olmadığı için yalnız kalıp yazarlığa yatkınlığınız varsa yazabiliyorsunuz Ben ilhama da pek inanmıyorum. Ne yapacağını bildikten sonra yapıyorsunuz yeteneğe inanıyorum.

SORU-  Antoloji çıkarma fikri nereden geldi?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Şükran Pınarcan hanımefendiyle yazarlık gruplardan tanışıklığımız vardı kadro kurmuş bana da teklif edince severek kabul ettim. İlk kitabım sayılır heyecanlıyım ahbap yayınevinin çıkaracağı LİSAN-İ KALP isimli kitapta benim de on sayfalık bir öyküm var.

SORU- Yazarken nerelerden ilham alıyorsunuz?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Dediğim gibi ben ilhama inanmıyorum nasıl yazdığıma gelince gözlem yapmayı çok seviyorum mesela iki kişi faydalı şeyler konuşuyorsalar onları dinleyip fikir sahibi oluyorum tabi kitap okumaya çalışıyorum. Yönetmen senarist OSMAN SINAV bir program da üç haberi yan yana koyduğunuz zaman ortaya bir hikaye çıkar demişti. Antoloji de yer alan hikayem de yaşanmış bir olaydan esinlendim bu olay ki ülke gündemini bir hayli sarsmıştır.

DİKKAT!  ESERDEN MÜESSİRE VARMAK ( II. Bölüm.)

SORU- Kendi kitabınızı çıkarmak gibi bir niyetiniz var mi?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Tabi ki var hatta yazma aşamasın da. Mısır da gerçekleşen bir olaydan esinlenerek yazıyorum eşi öldükten sonra yedi yaşında ki engelli oğlunu eşinin ailesine vermemek için oğlunun öldüğünü söyleyip evinin bodrumun da saklıyor tam on yıl boyunca su ve ekmekle zihinsel engelli oğlunu bodrum da bakıyor komşuların inleme sesinden şüphelendikleri kadının evine girdiklerinde çocukla karşılaşıyorlar. Bu olaydan esinlenerek roman yazmaya çalışıyorum tahminim Ocak veya Şubatta biter.

Soru-Antolojinin  amacı ve yazarlarla okurlara faydası neler?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Kendi adıma şunu söyleyebilirim bana basamak olacak yapmak istediğim çok şeyler var aklım da çok kitap projesi var bu kitabın hayallerime açılan kapı olduğuna inanıyorum. Okurlara faydasına gelince öbür arkadaşların projelerini bilmiyorum ama ben hikayem de birisine ceza vermek istiyorsanız o insanı affetmek olduğunu anlatmaya çalışıyorum hüzünlü bir hikayeyle  

 Soru- Yazarlara destek olmak size nasıl bir mutluluk katıyor?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Ben daha yeni yazarlığa başlıyorum çiçeği burnun da derler ya ben o çiçeği elime dahi almadım ilerde çok iyi bir yazar olursam tabi ki destek olacağım işte o zaman nasıl bir mutluluk kattığını göreceğim

SORU- On yıl sonra kendinizi nerede görmek istersiniz ?

ERCAN MEHMET AKSÜT

On yıl sonra eğer emr-i hak vaki olmadıkça tanınmış bir yazar olmak istiyorum rahmetle anıyorum Naim Süleymanoğlu halteri kaldırırken Bulgar Türklerin gördükleri zulmü anlatmaya çalışıyordu işte. Bende ötekileştirilen insanları anlatacağım hep adaletten yana olacağım bir yayınevi sahibiyle kitap için konuşuyoruz tabi engelli olduğumu söyledim yayınevi sahibi kitabın durumundan ötürü satılır demişti bende hayır ben kalemimle tanınmak istiyorum demiştim işte ben tanınacaksam kalemimle tanınacağım.

DİKKAT!  MEYDANA DAİR

Soru-. Engelli bir yazar olarak kitaplarınız da hep engellileri mi anlatacaksınız?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Böyle bir misyon için de olacağım doğrudur fakat hayallerimin gerçekleşmesi için oyunu kuralına göre oynamayı düşünüyorum neden diyecek olursanız hep engelli sorunlarını anlatacak olursam ilerlemem zor olur ilerlemem için de popüler düzene ayak uydurmam lazım ki engelli bir yazar olarak kabul göreyim tabi ki misyonum her zaman engellilerin yanında olacak.

SORU-Son olarak ne söylemek istersiniz?

ERCAN MEHMET AKSÜT

Son olarak başta size çok teşekkür ediyorum sonra bana bu imkanı veren ŞÜKRAN PINARCAN hanımefendiye çok teşekkür ederim. Eylül sonu gibi LİASAN-İ KALP kitabımız internette ve kitap mağazalarında bulabilirsiniz

turan yalcin
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet