Dolar 32,5699 0.16%
Euro 34,8706 0.58%
Gram Altın 2.429,28 -0,15%
Çeyrek Altın 4.145,00 -1,19%
Yarım Altın 8.416,00 -1,79%
Tam Altın 16.393,79 -1,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Engeller Ortadan Kalksın

Engeller Ortadan Kalksın

ABONE OL
04 Ocak 2019, 09:53:24

Engeller Ortadan Kalksın

                                                              Mustafa Uçurum               

“Engel” kelimesi ne zaman dilime düşse “Engel insanın içindedir.” cümlesi de dökülür dilimden. İllâ herhangi bir engeli olmasına gerek yoktur bazılarının. Bir kenarda duran, yapılan iyi işlerin önüne engel olarak çıkanların da ruhlarında engelleri vardır bir türlü aşamadıkları.

Bir de engelleri olduğu halde durmak bilmeyen, azimleriyle herkese örnek olan kişiler vardır. Kendini geliştirmenin yanında herkese de faydalı olmayı kendine görev bilen böyle kişiler “örnek olma” ifadesinin de ete kemiğe bürünmüş hali olarak aramızda yaşamaya devam ediyor.

Turan Yalçın, örnek bir yazar. Yazdıklarıyla ve yaşadıklarıyla bunu her fırsatta herkese gösteriyor. Okullarda öğrencilerle buluşarak, kütüphaneye gelen gençlere kitap ve dergi tavsiye ederek, gayret gördüğü gençlerle söyleşi yaparak üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.

Şimdi yeni bir kitabı ile okuyucunun karşısına çıktı Yalçın. Az Yayınları arasında çıkan ve Turan Yalçın’ın hayat mücadelesinin her satırda ince mesajlarla anlatıldığı “Sen de Kafadan Engellisin”  kitabı “Engel kalpte değil kafadadır her zaman” mesajı ile ulaştı okuyucuya.

Bir kişisel gelişim kitabı diyemeyiz Yalçın’ın yeni kitabına. Roman tadında iki kahramanın heyecanla takip edilen serüveni çıkıyor karşımıza. Hüseyin’in engelleri aşan azmi, Hüseyin’in en büyük destekçisi Orhan Bey, Hüseyin ve Orhan Bey’in en önemli yoldaşları Ömer Efendi kurabiyeleri derken okumanın, araştırmanın, hedefleri olmanın insana kattığı değeri yaşıyoruz kahramanlarla beraber.

Turan Yalçın gerçek hayatını da yansıtmış kitabına.  Yazar, kitap isimleri kitabın tümünde bir ipucu gibi sunuluyor okuyucuya.

“Sen de Kafadan Engellisin” kavramını da açıklıyor Yalçın kitabında. Bir anı tadında yapılan anlatım, kitabın mesajını da veriyor. Ben tadımlık bir paylaşım yapmak istiyorum. Gerisi kitapta:

“Ben bunu karşısındakini ısrarla anlamak istemeyen bencil mi bencil, ukala mı ukala insanları tanımlamak için kullanıyorum.”

DİKKAT!  CEHALETLE MÜCADELE EDEN OĞLUM

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak, onları topluma kazandıracak birçok yol haritası da var kitapta. Hüseyin ve Orhan Bey’in sohbetlerinde çok önemli projeler ortaya çıkıyor. Ortaya konan fikirler engellilerin sosyalleşmesine de fayda sağlayacak düşünceler olarak yer buluyor kitapta.

“Engellilerin sosyalleşmesi için dernekler ve federasyonlar da onların başarılı engellilerle bir araya gelmesi için çaba harcamalılar.”

“Hüseyin, bazı ağır engelli insanları, yatalak gibi aileleri saklıyorlar. Halbuki onları ailelerinin normal insan gibi sevmeleri, eve misafir gelince “bu ablam”, “bu kızım” gibi misafirlerine hiçbir komplekse kapılmadan tanıştırmaları onlara doping gibi etki yapar.”

“Anne ve babalar, arkadaş çevresi özgüvenli insanlardan oluşmuyorsa, gençler de özgüvenli olmuyor. Özgüvenli olmak için de çaba harcamıyorlar. Bu da onların yeni tanıştıkları insanlara güvenmemesi ve yeni tanıştıkları insanların “Acaba bu benimle tanışıyor ama bir beklentisi veya benden çıkarı mı var?” sorusunu kendisine sormasına sebep oluyor.”

Bu ve bunu gibi çok örnek var kitapta. Turan Yalçın’ın kitabı engellilerin halini çok iyi anlayan, onların hayata bakışını çok iyi bilen biz gözün dünyaya bakış açısını sunuyor bizlere. “Sen de Kafadan Engellisin” kitabını okuyunca engellilere bakış açınız değişecek. Engelleri ortadan kaldırmak için siz de elinizden geleni yapmaya başlayacaksınız. Ben bu kitabı mutlaka okuyun derim.

 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet