Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEDİM”

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEDİM”

ABONE OL
06 Nisan 2023, 13:17:21

Aday Adayları arasından, adayların belirlenmesine sayılı günler kala siyasetin nabzı yükselmeye başladı. İyi Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, Tokat yerel medyasından Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç ile Tokat Haber Gazetesi’nden Mihriban Koçaker’in sorularına yanıt verdi.

HÜRSÖZ: Sayın Yarıcı adayların belirlenmesine birkaç gün kaldı. Siz ismen bilinen, başarılı bir diş hekimisiniz. Okurlarımız ve seçmenler sizi biraz daha ayrıntılı olarak tanıyabilirler mi? Hüseyin Yarıcı kimdir?

Elbette. 20 Şubat 1967’de Pazar ilçesi Dereköy kasabasında doğdum. İlköğrenimini Dereköy’de, orta ve lise eğitimini Pazar’da tamamladım. Akademik düzeydeki eğitimini Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlayarak, 1991 yılında Diş Hekimi unvanı ile mezun oldum. 1991- 2000 yılları arasında kendi muayenehanemde serbest diş hekimi olarak çalıştım. 2000-2011 yılları arasında Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nda diş hekimi olarak görev yaptım. Burada kamunun işleyişi hakkında deneyim edindim. Burada çalıştığım dönemde aynı zamanda, 2006-2011 yılları arasında Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Ağız ve Diş Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Çene Cerrahisi ve İmplant Cerrahisi bölümlerinde diş hekimi olarak çalıştım. Kamuda çalıştığım bu dönemlerde özel diş muayenehanemde de part time çalışmaya devam ettim. Mesleğimi halen kurucu ortak olarak yer aldığım ve 2008’de kurulan A sınıfı Diş Polikliniği olan Özel Tokat Dental Diş Tedavi Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi’nde sürdürmekteyim. Evliyim. Eşim edebiyat öğretmenidir. Birisi Tıp doktoru olan, diğeri de Diyetisyenlik Lisans eğitimi yapan iki kız çocuğu babasıyım.

TOKAT HABER: Siyaset serüveniniz nasıl başladı?

Siyasete olan ilgim üniversite yıllarında başladı. Üniversite eğitimi döneminde Ülkü Ocakları ile başlayan siyasi çizgimi Milliyetçi Hareket Partisi saflarında devam ettirdim. 1999 yılı yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi listesinden Tokat Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. 2001 yılında Türk Ocakları Tokat Şubesi kurucu üyeliği ile başkan yardımcılığı ve Tokatspor Kulübü yöneticiliği ve delegeliği yaptım.

DİKKAT!  Tokat’tan Türkiye’ye Örnek Bir Devir Teslim Töreni

HÜRSÖZ: İyi parti ile olan ilişkiniz nasıl başladı?

2017 yılında kurulan İYİ Parti’nin Tokat İl Teşkilatı Kurucu üyeliği, Tokat İl Teşkilatı Sağlık İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Tokat İl Teşkilatı Divan Kurulu üyesi olarak görev yaptım. 27. Dönem İyi Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı oldum. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de elimi taşın altına sokarak İyi Parti Tokat Belediye Başkan Adayı oldum.

HÜRSÖZ: Yanlış hatırlamıyorsam Tokatspor Kulübünde de görev aldınız değil mi?

Evet. 2005 ve 2011 yılları arasında Tokatspor’un oynadığı ligde ve Türkiye Kupası’nda adından sıkça söz ettirdiği dönemlerde Muhasebe ve Sağlık İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Basın Sözcülüğü gibi görevlerde bulunarak, maddi manevi Tokatspor’a hizmet ettim.

TOKAT HABER: Siyasi serüveninizin üniversite yıllarında başladığını anlıyoruz. Peki neden siyaset?

Ben üstüne düşeni yapmayanların şikâyet etmeye de hakları olmadığını düşünen birisiyim. Memleketimiz Tokat’ın ve ülkemizin önemli sorunları var ve sorumluluk duygusuna sahip olan bir insanın bunları dert etmemesi mümkün değil. Bu bağlamda akademik eğitiminden bu yana şehrimin ve ülkemin sorunlarına duyarsız kalmadım, kalamazdım. Bu aldığım akademik eğitimin bana yüklediği bir sorumluluktur. Ayrıca doğduğum, büyüdüğüm memleketimde kazanıyorum. Yatırımlarımı da memleketime yaptım, yapmaya da devam ediyorum. Bu anlamda memleketime ve ülkeme borçlu olduğumu düşünüyorum. Şehrimin yıllardır çözülemeyen sorunlarını çok iyi biliyorum. Yıllardır bu sorunların çözümünde rol almanın gayret ve çabasında oldum. Şimdi bunu Meclisimiz çatısı altında ve daha etkin bir şekilde sürdürmek istiyorum. Çok şükür iyi bir mesleğim ve hatırı sayılır bir gelirim var. Milletvekilliği benim için geçimimi sürdürme aracı değildir. Memleketime ve ülkeme hizmet aracıdır.

TOKAT HABER: Hüseyin Bey milletvekili olanlar Tokat’a geldiğinde önünde kapılar açılan, ceketler iliklenen ‘sayın vekilim’ aşağı, ‘sayın vekilim’ yukarı mertebesine erişmiş oluyor. Siz de bu cazibeye kapılabilir misiniz?

DİKKAT!  Zile’de İmar Değişikliği Skandalı: Yolsuzluk İddiaları ve MHP’nin Tepkisi

Aslında beni tanıyan birisi olarak bu sorunun cevabını siz daha iyi biliyorsunuz. 32 yıldır bu şehirde diş hekimi olarak hizmet veriyorum. İnsanlara asla yukarıdan bakan birisi olmadım. Bilerek ve isteyerek kimseyi kırdığımı incittiğimi, sanmıyorum. Eşim benim için ‘Köye gidince Hüseyin’i tanıyamazsınız’ diyor. Tam bir köylü oluyormuşum. Çok normal ben köylü çocuğuyum. Ben geçmişini unutan birisi olmadım. Ortaokul ve liseyi Köyümüze gidiş geliş 14 kilometre olan Pazar’a yürüyerek okuyan birisi olduğumu, akademik eğitimimi yokluk içinde tamamladığımı nasıl unuturum. Köylünün, çiftçinin halini içinde olan birisi olarak çok iyi bilirim. Milletvekili adı üstünde, milletin yani seçenlerin vekilidir ve onların içinden birisidir. Aramıza nasıl mesafe koyarız? Ben Ankara’yı daimi ikametgâh yapan bir vekil olmayacağım. Milletvekili olmanın amacı, milletvekilliğini bir mesleğe dönüştürmek değil, kendisini seçenlere, yaşadığı şehre ve ülkesine önemli maddi ve manevi değerler katabilmesindedir. Bunu başarabilirsem bundan daha büyük bir mutluluk, daha büyük bir kazanç olabilir mi?

1680774916

HÜRSÖZ: Hüseyin Bey, genel merkezinizin sizi seçilecek bir sıradan aday gösterme olasılığı hakkında bir değerlendirmede bulunabilir misiniz?

Bunu değerlendirmek genel merkezimizin, Genel Başkanımızın yetkisinde bir konudur. Ben kendi adıma üstüme düşeni yapmak için büyük ve yoğun bir çaba gösterdim. Partimiz için sadece seçim zamanında çalışan birisi olmadım. 2017 yılından başlamak üzere artan bir tempoyla çalışmalar yaptım.  2018 genel seçimlerinde birinci ve ikinci sıra milletvekili adayı arkadaşlarımla partim için bilfiil çalıştım. 2019 mahalli seçimlerinde yoğun bir tempoyla çalıştım. Buna basın mensupları, partililerimiz ve halkımız şahittir. İş düzenim bozulur diye elimi taşın altına koymaktan çekinmedim. Teşkilatlarımızla sürekli iletişim halinde bulundum ve elimden geldiğince onlara maddi manevi yardımcı olmaya çalıştım. 2023 seçimleri özelinde ise 2022 Ekim ayından bu yana planlı ve bir takvime bağlı olarak, partimin amaç ve hedeflerini seçmenlere ulaştırma konusunda ve hemen tüm iletişim, medya mecralarında yoğun bir çalışma içerisinde oldum. Gitmediğim, gezmediğim yer, dokunmadığım insan neredeyse kalmadı. Yılın 365 günü Tokatlılara dokunmaya çalıştım. Şu ana kadar kimsenin kullanmadığı medya mecralarını kullanarak partimizi ve vaatlerini seçmene ulaştırma hususunda özel bir çaba gösterdim. Bu çalışmalarımı görmek, incelemek isteyenler www.huseyinyarici.com.tr web sayfamdan “yapılan çalışmalar” sekmesinden görebilirler.Bu çalışmaları yapan ikinci bir kişi olduğunu zannetmiyorum. Bundan sonrası genel merkezimin değerlendireceği bir konudur. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.

DİKKAT!  Tokat Belediyesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Ortaklığında Gerçekleştirilen Plogging Etkinliğiyle Çevre Temizliği Sağlandı

HÜRSÖZ-TOKAT HABER: Bu kısa söyleşi ve açıklamalarınız için teşekkür ederiz.

Ben size teşekkür ederim. Sesimiz olduğunuz için. 2023 yılı genel seçimlerinin ülkemize, şehrimize ve bizlere hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Bu vesileyle Tokatlı hemşerilerimin Ramazan ayı boyunca yaptıkları ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Allah’tan niyaz ederim.

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet