Dolar 32,5331 0.08%
Euro 34,9828 -0.09%
Gram Altın 2.438,87 0,11%
Çeyrek Altın 4.124,00 0,05%
Yarım Altın 8.387,00 0,05%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
EK ÖDEME EMEKLİ MAAŞI HESABINA DAHİL EDİLMELİ

EK ÖDEME EMEKLİ MAAŞI HESABINA DAHİL EDİLMELİ

ABONE OL
10 Haziran 2020, 13:27:55

Memur-Sen Tokat İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde bordrolarında var olan ek ödemenin emekliliğe yansıtılmasını istedi.

Başkan Mantar yaptığı yazılı açıklamada, “Emek verilen dönemde maaşa eklenen unsurlar; emekli maaşı ve ikramiyesi hesabına dahil edilmeli.” Dedi.

Mantar, “Kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde bordrolarında var olan ‘ek ödeme’,  emekli maaşı ve ikramiyesinde ‘yok ödeme’ oluyor.Emek verilen dönemde maaşa eklenen unsurlar; emekli maaşı ve ikramiyesi hesabına dahil edilmeli.Kıdem aylığı, taban aylığı, ek gösterge aylığı, gösterge aylığı gibi ek ödeme tutarı da emekli maaşı hesabına dahil edilmeli, kamu görevlilerinin düşük emekli maaşı mağduriyetine son verilmeli.Emek verirken var olan, emeklilikte de var olmalı, ek ödeme emekliliğe yansıtılmalı.Ek ödemeden, sosyal güvenlik primi kesilsin, ek ödeme emekli maaşı hesabına dahil edilsin. İlki kamu maliyesinin prim gelirini, ikincisi kamu görevlisinin emekli maaşı seviyesini yükseltir.Formül basit; primini al, ek ödemeyi ver.Emekli kamu görevlilerine aile ve çocuk yardımı ödenmemesi de, emekli maaşı ve ikramiyesi hesabına ek ödemelerin dahil edilmemesi de; hem hayatın olağan akışına hem de insanı yaşatan devlet bakışına uygun değil. Eksiklikler görülmeli ve gereği yerine getirilmeli.” İfadelerini kullandı.

ek ödeme1
DİKKAT!  TARIMSAL DESTEKLEMELER BELLİ OLDU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet