Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
EĞİTİM VE BİLİM İŞGÖRENLERİ SENDİKASI TOKAT ŞUBESİ: “ZAMAN GEÇTİ, PROMOSYON ERİDİ!”

EĞİTİM VE BİLİM İŞGÖRENLERİ SENDİKASI TOKAT ŞUBESİ: “ZAMAN GEÇTİ, PROMOSYON ERİDİ!”

ABONE OL
08 Nisan 2023, 17:47:14

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Tokat Şubesi, öğretmen, akademisyen ve diğer eğitim çalışanlarının uzun zamandır beklediği promosyon ödemesinin gecikmesine tepki gösteriyor. Sendika, zamanın geçmesiyle birlikte promosyonların değer kaybettiğine dikkat çekiyor ve öğretmenlerin emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini vurguluyor. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Tokat Şubesi’nin bu konudaki çabaları devam ediyor.

Eğitim İşgörenleri Sendikası Tokat Şube Başkanı Ümit Doğan

Bankaların ihalelere katılmakta isteksiz olduğunu, bazı ilçelerde atm sayısının yetersi kaldığı belirtilerek bu dururumun istismar edildiğini, bankaların ihalelere sürekli, süşük teklifler ile girdiğini ve verilen tekliflerin de yetersiz kaldığını belirtti.

6 Şubat 2023 Depremi

“6 Şubat 2023 tarihinden bu yana depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza başsağlığı diliyor, yaralanan ve evsiz kalan yüzbinlerce vatandaşımıza, ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Eğitim iş olarak bölgeye malzeme ve gıda yardımlarımızla, gönüllü üyelerimizle birlikte yerinde ziyaret ile yardım çalışmalarına doğrudan katıldık. Yaralarımızı birlikte saracağız. Dayanışma, Türk ulusunun en güzel yönü olduğunu bir kez daha gördük. Bu imece büyüyecek, acılı yüzler gülecek.” dedi.

Promosyon Ödemesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat İl merkezinde çalışan yaklaşık 4.000 eğitim çalışanının banka promosyon sözleşmesini 2022 yılı Mayıs ayında yenilendiğini vurgulayan Başkan Doğan, “2022 Haziran ayında yürürlüğe giren ve dönemin koşullarında bile ortalama değerin altında kalan 11,900 liralık bu sözleşme bedelinin revize edilmesi için İl Milli eğitim Müdürlüğüne başvurduk. Yine aynı gerekçeyle diğer sendikalarımızın da revize teklifi için başvurularının olduğunu biliyoruz. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 4.000 eğitim emekçinin temsilcileri olan sendikalar bu konuda ortaklaştı. 11 ilçe ve Tokat merkezde ki 10.000’e yakın eğitim emekçisinin tamamını kapsayacak bir promosyon sözleşmesine günün koşullarına uygun en az 23.000 lira ve üzerinde bir ücret talep edildi. Lakin bankaların Milli Eğitim çalışanlarının promosyon sözleşmesindeki bazı maddeleri ve cayma bedelini gerekçe göstererek ihalelere katılmakta isteksiz kaldı. Almus, Başçiftlik, Pazar, Artova, Reşadiye, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerinde banka şubelerinin ve ATM sayılarının yetersiz olmasını istismar ederek, ihalelere sürekli düşük bedeller teklif edilmiştir. Şubat ayında yapılan son ihalede İş Bankasının 15.250 liralık teklifinin de yetersiz kalması ile Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü promosyon ihalesini yapmaktan vaz geçmiştir. Almus, Başçiftlik, Pazar, Artova, Reşadiye, Yeşilyurt, Sulusaray, Erbaa, Turhal, Niksar ve Zile banka promosyonlarında kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalmıştır. Şimdi ise eğitim çalışanlarının açlık sınırındaki ücretlerine çare olamayan Çalışma Bakanı’nın, ‘’öğretmeneler 20.000 lira maaş alıyor’’ sözleri gündemi çalkalarken oluşturduğu algı, 12.400 lira maaş alan öğretmenlerin hayal kırıklığına uğratmıştır. Tüm bu olumsuz mali tabloların üzerine, bankaların eğitim emekçilerine günümüz ekonomik gerçeklerine uygun bir promosyon ödemesine yanaşmaması asla kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  EVLİLİK YÜZÜĞÜ ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI

Sendikanın Tepkisi

“İçişleri bakanlığının 2022 Kasım ayında bir kalemde tüm personeline 27.500 liralık promosyon anlaşmasından haberiniz var mı? EYT emeklisi emektarlarımıza 12.500 lira banka promosyonu verileceği reklam edilirken, daha yüksek ücret alan eğitim çalışanlarını neden yok saymaktasınız? 2022 Eylül ayında 40.000-45.000 lira olan ihale bedelleri bugün 10.000 lira düzeyine geriledi. Bu duruma Eğitim İş olarak tepki gösteriyoruz. Tokat Eğitim iş Sendikası üyeleri olarak bizleri yok sayan maaş bankasını bundan sonra da biz de yok sayıyoruz ve günümüz koşullarında promosyon güncellemesi yapmaması halinde sırayla;

  • Bankanızı rekabet kuruluna dilekçe ile şikâyet esilmesi (10.04.2023)
  • Maaşların ve ek derslerin ödendiği gün başka bankalara taşınması (15.04.2023)
  • Fatura talimatlarının maaş bankasından iptal edilmesi (24.04.2023)
  • Kredi kartlarının kapatılması ve kartların kırılması (02.05.2023) seri eylem kararlarını alıp, uygulayacağımıza basın ve kamuoyuna duyururuz.” açıklamasında bulundu.

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet