Dolar 32,5153 -0.11%
Euro 34,9478 0.24%
Gram Altın 2.443,93 0,86%
Çeyrek Altın 4.127,00 0,17%
Yarım Altın 8.392,00 0,32%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“DİŞİ ASLAN DA ASLANDIR”

“DİŞİ ASLAN DA ASLANDIR”

ABONE OL
09 Mart 2018, 13:34:58

08 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle mesajlar gelirken, diğer yanda gazetemiz kadrosunda bayanların günlerini kutlamak üzere bir de nezaket ziyareti oldu. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis seçimlerinde Başkan Adayı Ahmet Sami Ülkü’nün ekibinde yer verdiği 3 kadın aday, dün haber servisimizi ziyaret ettiler.

            Ahmet Sami Ülkü’nün oluşturduğu ekipte 2 Nolu Komiteden Esdem Danışmanlık ve Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Esra Özkan, 4 Nolu Komitede Ofisim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Yazgan Kaya ve 8 Nolu Komitede Tokat Balmer Mermer Sanayi Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Maden Mühendisi Nalan Balcı gazetemizi ziyaret ederek Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Fatih Kılıç, yazarımız Seda Bingöl, muhabirlerimiz Hilal Yıldırım, Şule Şahin ve ekibimizdeki isimlerle sohbet ettiler.

            Kadınlar Günü vesilesiyle, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerine girecek 3 kadın olmalarından hareketle kadınların ticarette ve sivil toplum ve sivil inisiyatif kuruluşlarında yer almasının önemine değinen Esra Özkan, Pervin Yazgan Kaya ve Nalan Balcı özetle şu açıklamalarda bulundular.

ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ GERİ ADIM ATTIRIYOR

“Şuan STK’larda bayanların geri planda olduğunu görebiliyoruz. Ticaret Odası’nda da bayanların ikinci planda olduğunu düşünüyoruz. Belediyemizde bir hanımelinin olmasına çok mutlu olduk, hanımlar gidiyorlar. Bayanların haliyle bir özgüven sorunu var ama destek gördüklerinde ayakta durmayı başardıklarını görüyoruz. Öz güven eksikliği bizlere geri adım attırabiliyor. Bize ön ayak olunduğu müddetçe, kadınların desteklendiği müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok, buna kesinlikle inanıyoruz.

DİŞİ ASLAN DA ASLANDIR

            Bir söz vardır, “erkek aslan, aslan da dişi aslan, aslan değil mi?” diye. Bizim bu söz aklımızdadır. Ne zaman düşsek, ne zaman destek hissetsek bu söz gelir aklımıza. Tokat’ta STK’larda bayanın geri planda olmasını istemiyoruz. Bayanın girdiği yerde çok şeyin değiştiğini görebiliyoruz. Kadınların birlikte, beraber iç içe olmamız gerekiyor. Erkeklere sıkıntılarımızı anlatsak ne kadar anlayabilir, belki yüzde 60, yüzde 70… Ama bir bayanla diyalogda, abla-kardeş, anne-kız konuştuğumuzda o sıkıntılarımızı rahatça dile getirebiliyoruz. İşte bunları ön plana çıkararak adaylığımızı koyduk. İnşallah komitelerimizden çıkarırız, Başkan adayımız da çıkar. Birlikte işler yapmak nasip olur.

DİKKAT!  MERALAR ISLAH EDİLECEK

BİZLERİN OLMASI ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR

            Bizler bayan girişimcilerin artması için ön ayak olacağız. Şuan Mecliste bir bayan üye yok. Başkan Adaylarının listesi içerisinde bir bizim ekibimizde bayanlar varız. Geçmişte bizler yine mecliste bayanların olmasını istedik ama olmadı. Olsaydı bu zamana kadar çok şey değişmiş olurdu. Çünkü bayan olduğu zaman birçok şey değişiyor. Bizler ayrıntıcı, sorumluluk sahibi, daha atağız, daha ciddiyiz. Bu zamana kadar kulak ardı edilmişti, bugün Ahmet Sami beye çok teşekkür ederiz, kendisi geldi bizlere ve bizlerin olmasını istedi. Bizler de memnuniyetle geldik.”

ZİYARETE TEŞEKKÜR

            Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç da ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirdi. Kadınlar Gününü kutlarken, kadın olduğu yerin fark edilir özellikleri ve güzellikleri olacağına vurguda bulundu. Seçimlerin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet