Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ’NDEN ÇANAKKALE PROGRAMI

DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ’NDEN ÇANAKKALE PROGRAMI

ABONE OL
21 Mart 2018, 07:01:46

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şubesi ile 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin birlikte hazırladığı “Çanakkale Geçilmez” adlı program Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarih Bölümü hocalarından Dr. Edip Uzundal’ın 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yaptığı söyleşi ile gerçekleşti. 

            Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen söyleşide Uzundal, I. Dünya Savaşı’nı cepheler ve dönemin şartları çerçevesinde anlattı. Cephelerden hareketle Çanakkale Cephesi’nin önemine değinen Uzundal, Türk milletinin birlik ve beraberlik duygusuyla nasıl millet olunabileceğini tüm cihana Çanakkale Cephesi’ndeki mücadelesi ile gösterdiğini Mehmet Âkif’in dizeleri eşliğinde anlattı.

            Dün de bugün de huzurumuza kast edenlerin hiçbir şeyi rast gele yapmadıkları, gemilerine verilen isimlerden bile bunu anlamanın mümkün olduğu vurgulandı. İngiliz Kraliçe Elizabeth Zırhlısı, Agamemnon gibi gemi adlarının rast gele seçilmediğine, üstünlüklerini her şekilde göstermek isteyen düşman kuvvetlerinin bu gizli oyunlarının ve mesajlarının da ordumuzun savunması sonucunda bir anlam ifade etmediğine dikkat çekti. Çanakkale’ye gelen “Kimi Hindu kimi yapmam kimi bilmem ne bela” olan düşman kuvvetlerine karşı verilen mücadele ile tarihe geçen kahramanların da yâd edildiği söyleşi,  Edip Uzundal’ın Seyit Onbaşı anlatımı ile tamamlanmış oldu.

            Program, Dr. Edip Uzundal’a ve TDED Tokat Şube Başkanı Mustafa Uçurum’a Katılım Belgesi takdimi ile sona erdi.

DİKKAT!  BÜYÜKELÇİ KILIÇ AK PARTİ TOKAT'TAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet