Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü ortaklığında bir proje hazırlandı. ‘ÜRETEN BİREY UMUTLU AİLE’ başlığıyla hazırlanan proje kabul gördü. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün kabul edip, finansman sağladığı proje kapsamında Tokat merkezde Behzat mevkiinde Yüksek Kahve yanındaki bir konak Proje Ofisi olarak kiralandı. Bu ofiste aynı zamanda PROJE ATÖLYELERİ kuruldu. Bu atölyelerde ilimizdeki 7 yaş ile 22 yaş aralığındaki dezavantajlı gruplara kurslar açılacak. İlk etapta 5’i engelli, 5’i sığınmacı, 10’u dezavantajlı 20 kursiyer atölyelerde el sanatları üzerine vakit geçirmeye, üretim yapmaya başladılar.
ASKERLERİMİZ İÇİN BİLEKLİK ÜRETTİLER
20 kursiyerin atölyede ürettikleri ilk iş Barış Pınarı Harekatındaki askerlerimize yönelik oldu. Askerlerimize moral olması için BİLEKLİK ürettiler. Üzerinde ‘BARIŞ PINARI BİR TÜRKİYEYİZ’ yazılı bilekliklerden 41 adet yapıldı ve proje ofisinin açılış töreninde Vali Yardımcısı Yüksel Ünal’a teslim edildi.
Proje ofisi ve atölyelerin açılışında Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun, Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Fatma Dinçer ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Özer, Ömer Kurt, Şule ve Ahmet Odacıoğlu, Müslüm Kaçmaz, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu ile Behzat mevkii esnafları bulundu.
DERNEK BAŞKANI FATMA DİNÇER
PROJEYE DAİR BİLGİLER VERDİ
Dernek Başkanı Fatma Dinçer, ‘ÜRETEN BİREY UMUTLU AİLE’ başlığıyla kabul gören projelerine dair genel bir bilgilendirmede bulundu. Özetle şunları söyledi:
“İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu kurumları ile olan ilişkilerinin arttırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması, toplumsal sorunlara gönüllü kuruluşlar aracılığıyla çözüm üretilmesi gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemektedir. Bu kapsamda Genel Müdürlük, her yıl bütçe imkânları doğrultusunda derneklerce hazırlanan projelere yardım etmektedir. Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği proje ortağımız Tokat İl Göç İdaresi Kurumumuzla dezavantajlı gruba yönelik üretim atölyeleri, eğitim kültür sanat yetilerinin gelişmesi, bireyin aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması için ‘Üreten Birey Umutlu Aile’ projesini gerçekleştirdik.
Projemizin amacı Tokat genelinde dezavantajlı grubun eğitim ve kişisel gelişimine katkıda bulunmaktır. Toplumsal farkındalık düzeyini artırmak, tematik, yenilikçi, sürdürülebilir atölyelerde ekonomik ve kültürel alanda beceri yeteneklerinin desteklenip artırılmasıdır. Ayrıca aile içi iletişiminin ve aile bütünlüğünün sağlanmasına katkıda bulunmaktır.
Bu kapsamda Tokat’ın geleneksel bir konağı kiralandı. Üretim atölyesi, sanat atölyesi ve kütüphane oluşturulmuştur. Sosyal aktiviteler, toplantı, seminer, çalıştay için konakta yeterli alanlar vardır. Dezavantajlı guruplardan oluşan kursiyerlerimizle el sanatı becerilerimiz üretim ekonomisine dönüştürülerek insan kaynaklarımızı verimli kullanıp her türlü bağımlılıktan uzak tutmayı planlıyoruz. Partnerlerimizden Yeşilay, YADEM, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Kent Konseyi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Özgür Yaşam Rehabilitasyon Merkezi desteğiyle proje faaliyet planını beraber uygulayacağız. Kurslarımızda müzik kursu, sanat dallarına yönelik kurslar da olacak.
Proje kursiyerlerimizden Şuara Büşra Koç, annesi Ayşe Koç öncülüğünde bir grup kursiyerimiz ‘Barış Pınarı Biz Türkiyeyiz’ yazılı bileklikleri hazırladılar. Askerlerimizin bileğine kuvvet olsun, varlığımızı yanlarında hissetmeleri için Fetih ve Yasin sureleriyle 41 adet bileklikleri sınır komutanlığına iletilmek üzere Vali Yardımcımız Yüksel Ünal’a teslim ettiler.”