Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Devlete ait olan bankalar hangileri?

Devlete ait olan bankalar hangileri?

ABONE OL
16 Ocak 2023, 19:17:03

Devlete ait olan bankalar hangileri? Türkiye’ye ait bankaları listesi gibi sorularınızın tüm cevabı bu haberimizde.

Devlet bankaları olarak Türkiye’ye ait kamunun işlettiği pek çok farklı banka bulunmaktadır. Bu sayfadan tüm devlete ait bankalar listesine ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de hizmetine devam eden ve kamuya ait olan bankalar vardır. 3 adet mevduat bankası, 2 adet katılım bankası, 3 adet de yatırım bankaları olmak üzere toplamda 8 banka devlete ait bankalar olarak hizmetine devam etmektedir. Bir çok kişi, uygun faiz oranlarıyla kredi verdiğinden dolayı devlet bankaları hangi bankalar diye merak etmektedir. Her zaman için vatandaşlara hizmet veren ve uygun faizlerle kredileri bulunan kamu bankalarında uygun faizlerle kredi çekebilirsiniz. Vatandaşlarımızın devlet sermayeli olarak hizmet veren yatırım bankalarını bilmemesi gayet normaldir. Bu bankalar kredi faaliyetlerini kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirirler. Yani bu bankalar belediye gibi kamu kurumlarına kredi tahsis ederek projelerin gerçekleşmesi için maddi kaynak sağlarlar. Aşağıda bulunan listeden devlet bankaları sıralamalarını da öğrenebilirsiniz.

Devlet Bankaları Hangileri?

Türkiye’de kamu bankası olarak hizmetine devam eden 3 banka ve 2 de katılım (faizsiz) banka bulunmaktadır. Perdenin arkasına baktığımızda ise, 3 banka daha bulunmaktadır. Bu bankalar yukarıda da belirttiğimiz gibi kamu kurum ve kuruluşları için faaliyetlerine devam ederler. Toplamda bakıldığında ise 8 banka hangi bankalar devlete ait olarak hizmet verdiğini görmekteyiz. Ziraat Bankası; devletimizde hizmet veren en köklü ve kuruluşu Osmanlı dönemini bulan bir bankadır. Ziraat Katılım ise Ziraat Bankası’nın katılım bankası olarak hizmete geçtiğimiz yıllarda başlamıştır. Vakıfbank, Vakıf Katılım, Halk Bankası da diğer kamu bankalarımız arasındadır. İşte devlet bankaları listesi:

  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Halkbank
  • Ziraat Katılım
  • Vakıf Katılım
  • Emlak Katılım

Ziraat Bankası

Tüm vatandaşlarımızın bildiği, 7’den 70’e hizmet veren devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, 1863 yılında Osmanlı Devleti döneminde hizmet vermeye başlamıştır. Memleket Sandıkları olarak hizmet vermeye başlayan Ziraat, sonraki dönemlerde Ziraat Bankası olarak adını değiştirerek kamu bankalarımız arasında hizmet vermeye devam ediyor. Yurt içinde 1785 şube ve 25.156 çalışanı ile faaliyetlerine devam eden banka, bir çok farklı kredilerde uygun faizler sunuyor. Özellikle çiftçi, emekli, memur kredileriyle ön plana çıkan bankada pek çok farklı alternatifte kredi kullanılabilir. Daha detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız Ziraat Bankası devletin mi sayfasına göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  976 Dolar Kaç TL? 976 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

Ziraat Katılım Bankası

Türkiye’de 2015 yılında faaliyet göstermeye başlayan Ziraat Katılım Bankası, faizsiz kredi veren devlet bankalarımız arasında yer almaktadır. Ziraat Bankası’nın “katılım bankası” olarak kurulan banka, kurulduğu günden itibaren bir çok Ziraat Bankası şubesini kullanarak Ziraat Katılım adı altında bu şubeler dönüştürülmüştür. Siz de faizsiz ve kar payı oranlarıyla kredi kullanmak istiyorsanız Ziraat Katılım’ı tercih edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak isteyenler Ziraat Katılım Devletin mi sayfasına da bakabilirsiniz.

Halkbank

Halk Bankası olarak da bilinen Türkiye’nin 4 bir yanında hizmet veren banka günümüzde taşıt, konut ve ihtiyaç kredilerin yanı sıra ticari kredilerde de oldukça uygun faiz oranlarıyla kredi vermektedir. Kuruluş yılında ise uygun faizlerle sanayi ve ticaret sektörüne kredi sağlamak amacıyla kurulmuştur. Halkbank hakkında detaylı bilgi almak ve bankanın genel bilgilerine ulaşmak istiyorsanız, Halkbank devlet bankası mı sayfasına göz atabilirsiniz.

Vakıfbank

Ülkemizde faaliyet gösteren bir diğer devlet bankası ise Vakıfbank’tır. Siz de Türkiye’nin her noktasında hizmet veren Vakıfbank’tan uygun faizlerle kredi kullanabilirsiniz. Vakıfbank 1954 yılında hizmet vermeye başlamış ve devlet bankaları arasında en uygun faizlerle kredi veren, en yüksek faiz oranlarıyla mevduat kazancı sağlayan bankalardan birisidir. Banka hakkında tüm detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız Vakıfbank devletin mi sayfasına göz atabilirsiniz. Vakıfbank’ın %58’i Başbakanlık, %25’i halka açık, %17’si ise bazı devlet vakıflarına aittir.

Vakıf Katılım Bankası

Yine Ziraat Katılım’la beraber 2015 yılında hizmet vermeye başlayan Vakıf Katılım, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde kamu bankası olarak hizmet veriyor. Faizsiz olarak kredi kullanmak isteyenlerin tercih edebileceği Vakıf Katılım, uygun kar payı oranlarıyla kredi vermektedir. Vakıf Katılım hakkında tüm detaylı bilgilere ulaşmak için ayrıca Vakıf Katılım eft saatlerini biliyor musunuz? sayfasına da bakabilirsiniz.

DİKKAT!  1376 Dolar Kaç TL? 1376 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

Emlak Katılım

1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla Emlak ve Eytam Bankası olarak uzun yıllar Türkiye’de hizmet veren devlet bankası; 2001 yılında kapatılmıştı. Hükümetin çalışmalarıyla geçtiğimiz yıllarda hizmet vermeye başlayan banka, devlet bankaları arasında faizsiz kredi veren banka olarak hizmet vermeye devam ediyor. Emlak Katılım hakkında sayfasına göz atarak banka hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

İller Bankası

İLBANK AŞ. olarak ismi geçen banka, kamu bankalarımız arasında hizmetine devam ediyor. Bu banka sadece İl Özel İdereleri ile belediyeler gibi kamu kurumlarına hizmet vermekte ve kredi desteğinde bulunmaktadır.

Türkiye Kalkınma Bankası

Devlet bankaları arasında hizmetini sürdüren diğer bir banka ise Türkiye Kalkınma Bankası’dır. 1975 yılında faaliyete başlayan banka Devlet Sanayi ve İşçi Yatırım Bankası olarak KHK ile hizmetine başlamış. Devam edilebilir kalkınmayı destekleyici olmak amacıyla hizmete başlayan banka dış kurumlarla da görüşmeler yaparak anlaşmalar sağlamaktadır.

Türk Eximbank

Türkiye İhracat Bankası yani Türk Eximbank olarak 1987 yılında hizmet vermeye başlayan banka, ihracatı arttırmaya yönelik yatırım bankası olarak hizmetine devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devlet bankaları arasında hizmet veren bankanın internet adresi ise https://www.eximbank.gov.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Devlet bankaları hangileridir diye merak edenler için sayfalarımızdaki bilgilere de göz atabilirsiniz. Sitemizi takip ederek güncel kredi faizlerini, kredi başvurularını, kredi kartı ve bankalarla alakalı güncel bilgilere de ulaşabilirsiniz. 2021 lında kamu bankalarından kredi çekmek isteyen bir çok kişi hangi bankalar devletindir diye merak etmektedir. Biz de kredibankalar.org ekibi olarak sizlerin merakını gidermek ve devletin bankalarını bir noktada toplayıp liste halinde sizlere sunmak için bu sayfamızı oluşturduk. 2021yılında ayrıca diğer bankaların kime ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız sitemizde yer alan diğer konulara da göz atabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti tarafından işletilen ve kar amaçlı olarak hizmetine devam ederek, uygun faiz oranlarıyla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet