Dolar 32,5289 -0.07%
Euro 34,8045 -0.21%
Gram Altın 2.432,85 0,11%
Çeyrek Altın 4.133,00 -0,36%
Yarım Altın 8.391,00 -0,36%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
DEPLASMANLI LİGE DOĞRU TOKATSPOR, YAZI DİZİSİ -1-

DEPLASMANLI LİGE DOĞRU TOKATSPOR, YAZI DİZİSİ -1-

ABONE OL
05 Haziran 2020, 11:24:16

SENİN ŞEHRİN SENİN TAKIMIN

29 Haziran 2018 tarihinde yapılan Tokatspor genel kurulu sonrasında bu sütunlarda 20’ye yakın yazı yazarak gerek genel kurul izlenimlerimizi ve gerekse 2 yıl içindeki Tokatspor’un izlediği süreci spor kamuoyu ile paylaştık. Bugün son gelişmeler ışığında 3 seri olacağını öngördüğümüz bir yazı dizisi ile tarihe not düşmek istiyoruz. Sporseverler ve Tokatspor gönüllüleri bu 3 seri yazıyı takip edebilirlerse 2 yıl içinde, 50 yıllık bir çınarın nasıl çamura battığını nasıl dolandırıldığını ve 2020 yılının yeni Tokatspor futbol yapılanmasının yeniden filizlenmesi için bir çözüm olup olmadığını öğrenebilecekler. 26 Haziran 1969’da Tokat ilinin ileri gelenleri tarafından Topçamspor, Gaziosmanpaşa ve Amatör Tokatspor’un birleşmesiyle kurulan ve kurulduğu yıl 3. Ligde mücadele eden Tokatspor’umuz son 10 yılında süre gelen kronik mali ve yönetimsel sorunların artması ile birlikte sendelemiş, kurtuluş ümidi olarak görülen ve felakete yol açan şirketleşme kararı ile içinde bulunduğumuz yıl amatör lige düşmüştür. Maalesef şirketleşme kararı büyük kulüplerin yaptığı gibi futbol kulübü derneğinin kendi kurduğu sportif A.Ş. şeklinde değil, hiçbir protokolün yapılmadığı karmakarışık bir şekilde  şirketleşme söz konusu olmuş ve 29 Haziran 2018 tarihinde alınan şirketleşme kararı sonrasında Tokatspor yolun sonuna gelmiştir. Şirket bir aile şirketi şeklinde kurulmuş olup, içinde derneğin hiçbir hissesi yoktur. Şirket başkanı ilimizde yapmış olduğu eğitim ve spor yatırımlarında başarısız olmuş, şehrimizden fikren ve ruhen kopmuştur. Esasen bakıldığında şirket sahibi de zarardadır. Şirket Başkanı 2018-2019 futbol sezonunda 33. Haftada oynanan Anadolu Selçuklu maçında 2-0 yenildikten sonra ligden düşmesi kesinleşen Tokatspor A.Ş.’yi son haftaki İstanbul deplasmanında oynanacak Karagümrük maçına götürmemiş, bu durum Tokatspor tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Son maça çıkılmayarak sportif etik kurallar ihlal edilmiş, Tokatspor 3 puan silme cezası almış ama en önemlisi şirket başkanının tek bir sözü ile son maça çıkılmaması demin söylediğimiz gibi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.

DİKKAT!  MERTCAN KENARYOL İLE RÖPORTAJ

FUTBOL KULÜBÜ ŞEHİRİN TEMSİLCİSİDİR 

Nasıl bir sinema, tiyatro şehirde bulunuyorsa, hentbol, voleybol, basketbol ve futbol gibi takımlar da şehirlerde bulunur. Bu sütunlarda 4 Mayıs 2020 günü “Kentli Olma Bilinci ve Spor” başlıklı yazımızda konuyu irdelemiştik. Eğlenceli vakit geçirmek, boş zamanı değerlendirmek, yoğun iş hayatından uzaklaşmak, psikolojik ve bedensel rahatlık sağlamak için oynanan futbol, bir oyunun ötesinde hayatın içerisinde yer alan, kent hayatı içerisindeki bir takım özellikleri bünyesinde bulunduran büyüleyici bir etkiye sahiptir. Özellikle modern toplumlarda bireyin topluma karşı yabancılaşmasının aksine futbolun birleştiriciliği dikkat çekmektedir. Taraftar olma durumu kent yaşamı içerisinde önemli ve toplumsal bir değere sahiptir. Bir kentin kültürel aktivasyonları nasıl zorunlu ise sportif faaliyetler de bir kent için olmazsa olmazdır. Kent olan birimlerin en önemli aktörlerinden biri spor kulüpleri ve sportif faaliyetlerdir. 1969 yılında Tokatspor’u kuran şehrin maşeri vicdanı kuşkusuz bu zorunluluğu görmüş ve Tokatspor’u kurmuştur. 2020 yılında, 1969 yılının gerisine düşmemeli, amatör ruhla yeni Tokatspor Futbol yapılanmasını bir şekilde bir yol bularak hayata geçirmeliyiz.

YOL AÇILMIŞTIR

Bir süreden beri bir grup Tokatspor kongre delegesi ve bir kısım futbol severle ete kemiğe büründürmeye çalıştığımız ve adına Tokat Yeni Oluşum dediğimiz yapılanma bir miktar yol alabilmiştir. Kanaatimizce 2020-2021 sezonunda yeni Tokat futbol yapılanmasının deplasmanlı ligde mücadelesi mümkün hale gelebilecektir. Artık bu noktadan sonra şehrimizin belediye başkanı, belediye meclis üyelerimizin ve sayın milletvekillerimizin devreye girme zamanı gelmiştir. Bu şehirde yaşayan en az 500 kadar amatör futbolcu ve teknik ekiplerin ayrıca binlerce futbol severin futbol özlemini gidermek şehir karar vericilerimizin ellerindedir. Fırsat kapıya gelmiştir. Gerekli girişimler yapıldığı takdirde yeni Tokat futbol yapılanması 2020-2021 sezonunda deplasmanlı ligde mücadele edebilecektir. Tesislerimiz, taraftarımız, futbol ruhumuz ve sahamız mevcuttur. Yaklaşık 13 ile 14 maç deplasmanda olacak bir bu kadar maç da tarihi GOP Stadında oynanabilecektir. Deplasmanların en uzağı 3-4 saat mesafesindedir. İçinde bulunduğumuz sezon futbola hasret kalan futbol severler inşallah önümüzdeki sene futbol özlemlerini giderebileceklerdir. Hedef 2 yıl içinde profesyonel ligler olmalı, altyapıya dönülmeli, bir liranın hesabı yapılmalıdır. Sayın belediye başkanımız, sayın milletvekillerimizin bu konuda gerekli girişimlerde bulunacaklarına ve sonuç alacaklarına yürekten inanıyoruz. (Devam edelim)

DİKKAT!  EMRE KORKUT İLE SÖYLEŞİ

04.06.2020

DR. METE BAYBURTLU

TOKATSPOR KONGRE ÜYESİ

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet