Dolar 32,4999 -0.17%
Euro 34,9560 0.3%
Gram Altın 2.437,92 0,61%
Çeyrek Altın 4.122,00 0,05%
Yarım Altın 8.382,00 0,20%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“DANİŞMENDLİLER TARİHİ” NİKSAR’DA ANLATILDI

“DANİŞMENDLİLER TARİHİ” NİKSAR’DA ANLATILDI

ABONE OL
12 Kasım 2018, 07:27:15

            Danişmendli Devletine Başkentlik yapmış Niksar’da Belediye ve Tokat GOÜ işbirliği ile Niksar Belediye Düğün Sarayında “Danişmendliler Tarihi” paneli gerçekleştirildi. Panele Tokat GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu, Tokat G.O.P. Üniversitesi yönetimi ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Düzenlenen panelde açılış konuşmasını yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, “Tarihin her noktasına damga vurmuş şehrimiz Danişmendli Devletine başkentlik yapmış kutsal bir şehirdir. Panelin bu anlamda Niksar’da yapılması bizler için büyük bir gururdur. İlçemizde Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ‘nin kurulmasında büyük emekleri olan Tokat GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca merkezimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Bu toprakları bizlere vatan eyleyen tüm ecdadımıza bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

            Tokat GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise yaptığı açıklamada, Niksar’ın Danişmendli Devletine uzun yıllar Başkentlik yapmış kadim bir şehir olduğunu belirterek, Niksar’da yapılan çalışmalara gönülden destek veren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’a teşekkür etti.    Konuşmaların ardından Oturum Başkanı Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Hanilçe yönetiminde; Panelistler İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kesik, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sefer Solmaz “Danişmendliler Tarihi” hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

            Program sonunda Tokat GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin panelistlere teşekkür belgesi takdim etti. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise panelde emeği geçenlere hediye takdiminde bulundu.

DİKKAT!  İzmir Logo Tasarım Ajansları
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet