Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÇEVRE TOKAT SIFIR ATIK FARKINDALIK PROGRAMI DÜZENLENDİ

ÇEVRE TOKAT SIFIR ATIK FARKINDALIK PROGRAMI DÜZENLENDİ

ABONE OL
16 Kasım 2019, 11:42:09
Tokat Valiliği uhdesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Sıfır Atık Farkındalık programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen aynı zamanda Tokat Valiliğince başlatılan Çevre Tokat Projesi içerisinde yer alan Sıfır Atık Projesi farkındalık programı düzenlendi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen etkinliğe Vali Dr. Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Yılmaz, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Balcı ve beraberindeki protokol sıfır atık sergisini gezerek sergide yer alan ürünlerle ilgili bilgiler aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşması Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Yılmaz tarafından yapıldı.  Sonrasında Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Tokat Belediyesinin çevreci bir belediye olduğunu belirten Başkan Eroğlu, Sıfır Atık Projesine destek verdiklerini ifade etti.  Başkan Eroğlu, “Tokat’ta çöplerimiz katı atık düzenli depolama sahalarımıza götürülüyor. Bu proje Tokat, Pazar, Turhal ve Zile olmak üzere dört belediyemizle birlikte yaptığımız bir proje, hatta oluşturduğumuz katı atık tesisinde elektrik dahi üretmekteyiz. Tokat Belediyesi olarak atık su tesisine sahibiz. Tıbbi atıklarda son derece tehlike arz etmekte, Tokat’ımızda yine dört belediyemiz ile birlikte yaptığımız Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisimiz ile çevreci belediye olma yolunda emin adımlarla yola devam ediyoruz. Sakız beş yılda tekrar geri dönüşebiliyor. Teneke yüz yılda, cam ve pet şişeler dört yüz yılda, plastik bin yılda, atık pil üç yüz yılda tekrardan doğaya dönüşebiliyor. Çok basit gözüküyor toprağa karışıyorlar ama toprak olmuyorlar. Çevreye de uyum sağlamıyor aradan uzun yıllar geçmesi gerekiyor ki atıklar doğaya karışabilsin.” Dedi.

DİKKAT!  Dexofen Ne Işe Yarar

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI

Atık pille ilgili altı yıldır yarışma düzenlediklerini kaydeden Başkan Eroğlu, “Bütün okullarımızda altı yıldır yaptığımız atık pil toplama yarışması bu yılda yapılıyor ve çok ciddi anlamda atık piller toplanacak ve doğada kirliliği önlemiş olacağız, hem de çocuklarda çevre bilincini farkındalığı da bu vesile ile sağlamış olacağız. Elektronik eşya toplama ünitelerimiz var şehrimizin değişik noktalarında. Evde kullanılmayan elektronik eşyaları atmadan bizim ilgili noktalardaki kutularımıza bırakabilirsiniz. Atık lastikler çok tehlike arz ediyor, lastikleri topluyoruz. Karton, cam, plastik ayrı kullanım toplama noktalarında topluyoruz. Atık yağı topluyoruz.  Sokaklar, caddeler, mahalleler, parklar bizim, tabi çevreyi temizleme görevi belediyeye ait lakin temizliyorsunuz aradan yarım saat geçmiyor ki temizlemiş olduğunuz bir park ve sokağın yeniden kirlendiğini görüyorsunuz. Özellikle yenilen çekirdeklerin kabuklarının atılması, Yeşilırmak’ta yaptığımız o güzel alanda ırmağın içerisine atılan pet şişeler beni çok üzüyor.  Evimizi nasıl temiz tutuyorsak o zaman şehrimizi de temiz tutmalıyız.” Şeklinde konuştu.

SIFIR ATIK PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ

Tokat’ta sıfır atık konusunda çok güzel gelişmelerin olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Sıfır Atık Farkındalık programı için bir araya geldik. Bu proje Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde giden bir proje. Bizde Tokat olarak destek veriyoruz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Çevre Müdürlüğüne, ekip arkadaşlarına onu destekleyen çevre mühendislerine, belediyelere, okullara, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Üniversitemize bu işe destek veren, gönül veren, sıfır atık konusunda duyarlılık gösteren bütün Tokatlı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.  Tokat’ta duyarlılık çok yüksek, sergilerde okulların çok güzel çalışmalarını gördüm. Tokat bir saklı cennet, insanlar saklı cennetini kirletmezler. Tokat bir kültür turizm şehri sıfır atık bizim geleceğimizi, ekmeğimizi ilgilendiren bir şey. Sıfır atık konusunda ki duyarlılık memleketin aş ve iş sorununu ilgilendiren bir mesele. Nehirlerimizi kirletirsek, topraklarımızı korumazsak kirletirsek aşımızı işimizi nasıl büyüteceğiz. Sıfır atık projesi çok önemli, şu ana kadar Tokat’ta başta Belediyelerimiz olmak üzere, Çevre İl Müdürlüğümüz, okullarımız, çok güzel işler yapıyor. Hepsini yürekten tebrik ediyorum kutluyorum.  Sıfır atık memleketin aş ve iş sorunudur, Tokat’ın yarınlara kalabilme sorunudur. Atalarımızdan aldığımız bu doğanın tarihin kültürün oluşturduğu bu güzel şehri çocuklarımıza miras bırakma konusudur. Projeye gönülden destek veriyoruz. Sıfır atığa desteğimiz tam.” İfadelerini kullandı.

DİKKAT!  ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TOKAT’TA KUTLANDI

Protokol konuşmalarının ardından Rukiye Bumin Anaokulunun atık malzemelerden kıyafet defilesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sıfır atık faaliyetleri ile ilgili slayt gösterisi oldu. Daha sonra Tokat Valiliğince hazırlanan Sıfır atık klip gösterimi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ardından uygulamalı anasınıfının defile gösterisi yapıldı. Gazi Osman Paşa Ortaokulu korosu sıfır atık şarkıları söyledi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet