Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Can Ata Kıraç Kimdir?

Can Ata Kıraç Kimdir?

ABONE OL
27 Nisan 2023, 15:33:17

Can Ata Kıraç Kimdir?

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’nin yaşadığı tüm evrelerde ve çeşitli sektörlerdeki sürekli değişime tanıklık eden kıymetli bir iş adamı olan Can Ata Kıraç, özellikle Koç Grubu bünyesindeki faaliyetleriyle bilinir. Türk iş camiasının yakinen tanıdığı Can Ata Kıraç, gençlik döneminde tarım sektörüne duyduğu ilgiyle şekillenmiş ve sonrasında finansal tecrübe ve bilgi birikimiyle harmanlayarak pek çok farklı organizasyonda uzun süre üst kademe görevlerde bulunmuştur. Bunun yanı sıra, ilgi alanları arasında yer alan sanatsal etkinliklerini sadece birer hobi olarak değil, aynı zamanda yazılı çalışmalarıyla da profesyonel düzeyde başarı yakalamıştır. Ünlü iş adamı Can Ata Kıraç, halen anıları ve düşünceleriyle ilgi odağı olmaktadır.

Formun Üstü


1927 yılında Ankara’nın Etimesgut ilçesinde doğan Can Ata Kıraç, ismini ve soyismini Gazi Mustafa Kemal’den almıştır. Babasının tarımsal çalışmalarıyla bağlantılı olarak bu ismi taşıyan Kıraç, ilerleyen yıllarda isminin Ulu Önder tarafından verildiğini gururla anacaktır. Erken çocukluk dönemini Eskişehir’de geçirdikten sonra, Ziraat Fakültesi’nde eğitim görmek amacıyla babasının izinden gitmiş ve başarılı bir şekilde Galatasaray Lisesi’ndeki “gençliğinin lüks dönemi” olarak tanımladığı eğitimini tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi’ndeki eğitimi ise Ziraat Fakültesi mezuniyetiyle sonuçlanmıştır.

Üniversite eğitiminin son iki yılında Türkiye Milli Öğrenci Federasyonu başkanlık görevini üstlenen Can Ata Kıraç, eğitim hayatını tamamladıktan sonra Koç Ticaret Şirketi’ne bağlı ve Ankara’da konumlanan Otomotiv Şubesi’nde meslek yaşantısına başlamıştır. Sadece çalışma kimliğiyle değil, aynı zamanda başlangıç yıllarında öncü olduğu büyük yapılanmalarla da kariyerinde yükseleğe geçen Can Ata Kıraç, 1960’lar boyunca İzmir Ticaret Odası yönetim kurulunda görev yaparak planlı karma ekonomi anlayışını benimseyerek öne çıkmıştır. Kısa süre sonra montaj endüstrisini medyada savunan etkili bir pozisyon üstlenmiş ve aynı dönemde TÜSİAD’ın kuruluş sürecinde liderlik eden komitede yer almıştır.

DİKKAT!  Halk pazarın durumu

Formun Üstü


Koç Topluluğu’nda tam 41 yıl boyunca başarılı bir meslek yaşantısı sürdüren Can Ata Kıraç, büyük başarılara ve yenilikçi adımlara imza atan kariyerini, kendi isteğiyle ani bir kararla sonlandırmıştır. Emeklilik kararı aldığı 1991 yılında, Süleyman Demirel tarafından yapılan politikaya katılma davetini geri çevirmesiyle, kararındaki kesinlik ve istikrar açıkça görülmüştür. Can Ata Kıraç, iş dünyasında karakterinin büyük ölçüde etkilendiğini ve özgürlüğe olan özlem duygusunu dile getirerek sakin bir emeklilik yaşamına adım atmıştır.


İş dünyasında ünlü bir aileye sahip olan Can Ata Kıraç, 2019 yılında yaşamını yitiren eşi İnci Atav Kıraç ile bir aile kurmuştur. Bu evlilikten Aslı Kıraç ve Ali Numan Kıraç isimli iki evlatları dünyaya gelmiştir. Eşi İnci Kıraç ile birlikte anılan Can Ata Kıraç, bunun yanı sıra Ebru Kıraç adlı bir gelin anne ve Yasemin ile Can Ata isimlerinde iki torun sahibidir.


İş dünyasının önde gelen isimleri arasında yer almasına rağmen, Can Ata Kıraç edebiyat dünyasına sunduğu eserler ve hobi olarak sürdürdüğü sanatçı kimliğiyle de aktif kalmaktadır. Özellikle 1995 yılında yayımlanan “Anılarımla Patronum Vehbi Koç” isimli kitabıyla büyük başarı elde eden Kıraç, Koç ailesinin aktarımını içeren bu eseriyle tanınmıştır. Ayrıca, şiir, resim ve koleksiyonculuk gibi çeşitli alanlarda ustalıkla devam eden çalışmalarını dijital medyada ve gençlerle gerçekleştirdiği sohbetlerde detaylandırmaktadır. Önceki yıllarda tatil için sık sık ziyaret ettiği Çeşme’de, Can Ata Kıraç kendi ifadesiyle özgürlüğün coşkusunu yaşayarak hayatını sürdürmektedir.

https://www.canatakirac.com/

https://www.instagram.com/canatakirac/

https://www.linkedin.com/in/can-ata-kirac/

Formun Üstü

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet