Dolar 32,6023 0.39%
Euro 34,8017 0.17%
Gram Altın 2.497,30 0,52%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.902,00 0,18%
Tam Altın 17.021,61 -0,71%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BÜYÜKELÇİ KILIÇ, IĞDIR’DAKİ ETKİNLİĞİN ÖNCÜSÜ OLDU

BÜYÜKELÇİ KILIÇ, IĞDIR’DAKİ ETKİNLİĞİN ÖNCÜSÜ OLDU

ABONE OL
25 Eylül 2019, 10:16:11
Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü münasebetiyle Büyükelçi hemşehrimiz Hulusi Kılıç’ın girişimleri ile Iğdır’da kutlama etkinlikleri yapıldı

Tokatlı (e) Büyükelçimiz Hulusi Kılıç, Tokat’ta Afrika ülkesi Büyükelçilerinin konuk edilmesindeki öncülüğü ile adından söz ettirirken, bu etkinlik öncesinde Iğdırlıların da gönlünü kazanmıştı. Türk Dünyasının coğrafi merkezi sayılan Azerbaycan Bakü’nün Türk askeri tarafından düşman işgalinden kurtarılışının 101. yıldönümü nedeniyle Iğdır ilinde kutlama etkinlikleri tertip edilmesinin öncüsü olmuştu.

IĞDIR’DA TÜRK VE AZERİ BAYRAKLARI ZİRVEYE DİKİLDİ

16 Eylül 2019 tarihinde Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev aracılığıyla Azerbaycan’dan gelen akademisyen ve gazeteciler, Iğdır protokolü ile Tekaltı Dağı’na Bayrak Yürüyüşü yaptılar. Dağın zirvesine Türk ve Azerbaycan bayraklarını diktiler. 17 Eylül tarihinde de Iğdır Valisi Enver Ünlü ve Kars Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Gulivey başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı bir konferans oldu.

Büyükelçi Hulusi Kılıç Iğdır’daki etkinlikler için gazetemize yaptığı açıklamasında “15 Eylül, Türk dünyasının merkezi Bakü’nün düşman işgalinden, 15 Temmuz ise Türk dünyasının Fetö’den kurtuluş yıldönümüdür.” vurgusunu öne çıkardı. Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü münasebetiyle şahsi girişimleri, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Can Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’in işbirliği ve Azerbaycan Dil, Kültür Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Zıya Acar’ın organizasyonu sonucu 16 Eylül’de Tekaltı Dağına bayrak yürüyüşü, ertesi gün konferans düzenlendiğini söyledi. Bakü’nün İstanbul ile Astana şehirlerinin ortasında bulunduğunu, dolayısıyla Türk dünyasının merkezinde yer aldığını belirtti.

 

DİKKAT!  “NÜKLEER ENERJİ SANTRALLERİ ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİMİZ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet