Dolar 32,5924 0.1%
Euro 35,0273 0.48%
Gram Altın 2.426,20 0,12%
Çeyrek Altın 4.127,00 0,17%
Yarım Altın 8.380,00 0,18%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Bugün biraz estetik; DİŞ BEYAZLATMA

Bugün biraz estetik; DİŞ BEYAZLATMA

ABONE OL
17 Aralık 2018, 08:04:24

Bugün biraz estetik;

DİŞ BEYAZLATMA

 

                Günümüz de  gelişen teknoloji ile birlikte yaşadığımız bu çağda her alanda isteklerimiz farklılaştı. Taleplerimiz arttıkça, çözümler de art arda gelmeye başladı. Önceden sadece ayağımızı yerden kessin yeter derken şimdi ise güvenlik ten, konfora, yakıttan, tasarıma, bilgisayar destekli donanımdan estetiğe kadar o kadar geniş bir yelpazede isteklerimiz var ki. Biz bunları talep ettikçe otomobil firmaları da bizim bile hayal edemediğimiz onca yeniliği ekleyerek bizim kullanımımıza sunuyorlar. TALEP ve ARZ birbiriyle yarışarak yaşamımızı kolaylaştıran ürünler ortaya çıkıyor.

                Diş Hekimliği ile ilgili olarak da bu teknolojik gelişmeler hızla hayatımıza girmeye devam ediyor. Yıllar öncesinden yakın zamana kadar sadece dişlerin sağlığı ile ilgili konular da  tedavi amaçlanırken, günümüzde tedavinin yanı sıra sadece estetik kaygılardan ötürü diş hekimine başvuranların sayısı hiç de az değil.

                Bu kaygılardan birisi de DİŞLERİMİZİN RENGİ.. Diş Hekimi ne gidiyoruz. Dişlerimizde diş taşları mevcut. Sigara, çay, kahve  vs. kullanımına bağlı dişlerimizde renklenmeler var. Tedavi ettiriyoruz. Diş hekimimiz diş taşlarını temizliyor, renklenmeleri ortadan kaldırıyor. Dişimizin orijinal rengi ortaya çıkıyor. İşte tam burada “ben bu dişlerimin renginin daha beyaz olmasını istiyorum” diyoruz. Bugünkü konumuzda burada başlıyor aslında.

DİŞ BEYAZLATMA “BLEACHİNG”

                Nasıl göz rengimiz, saç rengimiz, ten rengimiz  bize özgü ise diş rengimiz de öyledir. Ve zaman içerisinde dış etkenlerle de bu renk değişebilir. Beyazlatma işlemi muayenehanede uygulanan (Office Bleaching), evde uygulanan (Home Bleaching) ve bunların beraber yapıldığı kombine uygulama olarak yapılabilir. Diş Beyazlatma işlemi başarı ile uygulanan bir yöntemdir. Muayenehane de uygulanan yöntem de dişler yumuşak dokudan izole edilir ve diş yüzeyine beyazlatıcı jel sürülür. Lazerle, Led, halojen ışık kaynağı uygulanarak aktive edilir. Bunlardan herhangi birini kullanmadan da aktivasyon sağlanabilmektedir. Bu işlem tek seansta tamamlanır. Ancak hekim gerekli gördüğü taktirde tekrarlanabilir.

DİKKAT!  Ülkü Özpolat

                Evde uygulanan yöntemde ise ağızdan alınan ölçü ile hastaya özel plak hazırlanır, beyazlatma jeli içine konularak dişlere uygulanır.

                Beyazlatma işlemi çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Aksi halde kişi diş etlerinde hasara veya uzun süren hassasiyetlere kadar istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilir. Beyazlatma işleminin etkisi kişiden kişiye değişir. Sigara, çay, kahve tüketimi fazla olan hastalarda bu süre kısalır. Ortalama 1-3 yıl arasında etkisini gösteren bir işlemdir. Bu işlem kanal tedavisi görmüş ve renk değiştirmiş olan tek diş vakalarında da kullanılabilir.

                Diş Beyazlatma işlemi yaptıran kişinin bu işlemden sonra renklenmeye sebep olacak çay, kahve, sigara gibi alışkanlıklardan  ve içeceklerden uzak durmasında fayda vardır diyelim ve VEDALAŞALIM..

                Bir sonraki konumuz  DOLGULAR…..

 

GÜLÜMSEMENİZ  EKSİK OLMASIN

www.mcengizsakarya.com

[email protected]

Facebook   : DİŞ Hekimi M Cengiz Sakarya

İnstagram : dishekimi_cengiz_sakarya

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet