Dolar 32,3521 0.25%
Euro 35,1177 -0.15%
Gram Altın 2.309,70 1,41%
Çeyrek Altın 4.172,00 0,26%
Yarım Altın 8.076,00 0,26%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BU YIL 3 TON ATIK PİL TOPLANDI

BU YIL 3 TON ATIK PİL TOPLANDI

ABONE OL
18 Mayıs 2018, 06:56:46

Her yıl çevre kirliliğini önlemek, geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmak amacıyla Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması’nda bu yıl 3 ton atık pil toplandı.

            Atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği ile Tokat Belediyesi arasında imzalanan protokol dahilinde bu yıl dördüncüsü Merhum Nadir Duyum Öğretmen adına düzenlenen Okullar arası Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında toplanan 3 Ton Atık Pil, sonuçları Haziran ayı içerisinde açıklanacak değerlendirme için TAP Derneğine gönderildi.

            Atık pillerin toplandığı alanda inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, çevreci belediye olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

            Başkan Eroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çevreci bir belediye olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu konuda iddialıyız. Bu yıl 4’ünsünü düzenlediğimiz atık pil kampanyamız bu yıl da bitti. 30 Nisan’a kadar atık pillerimizi öğrenci ve velilerimizden topladık. Yaklaşık 20 okul katılım sağladı. Sonucunda 3 ton atık pili topladık ve bunu Bakanlığımızla da koordinasyonlu olan TAP Derneğimize göndermiş olacağız ve atık pillerin çevreye verdiği zararı da bu vesileyle de engellemiş olacağız. Bunu yaparken hem atık pillerin çevreye verdiği zararı engellemek hem de bu bilinci evlatlarımız, okuyan çocuklarımız olmak üzere tüm halkımıza aksettirmek istiyoruz. Bunu da yarışma haline getirerek yapmayı arzu ettik. Özellikle ilk altıya giren okullarımıza bizler de ödüller veriyoruz. Bunun ilk üçe gireni TAP Derneği tarafından veriliyor. Geri kalan okullarımızın ödüllerini ise bizler veriyoruz. Böylece bir taraftan da başarıyla en fazla pil toplayanları da ödüllendirmiş oluyoruz. Çevreci Belediye olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Çevre bizim emanetimiz. Ne kadar çevremizi temiz tutarsak dünyamızı daha yaşanabilir kılabiliriz. Biz de onun için hem bunun fiziki anlamda yapılmasında, hem bilincin tüm şehrimize aşılanmasında hem de çevreci bir belediye olma anlamında tüm halkımıza göstermenin gayreti içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

DİKKAT!  TÜRK KÖYÜNDE KÜTÜPHANE AÇILACAK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri