Boya uygulanmış olan saçın üzerine yeni bir işlem uygulamak, hiç boya uygulanmamış saçta işlem yapmak kadar kolay değildir. Yeni bir işlem öncesinde var olan boyanın akıtılması, saçın eski rengine döndürülmesi gerekir. Boya üzerine yeniden boya yapmak sorun olsa da, bu durum kına uygulaması için geçerli değildir. Tabanda bulunan boyanın rengine göre kınanın ortaya çıkardığı renk değişiklik gösterse de, kına boya üzerine yakılabilmektedir. Açık tonlarda taban renk üzerine kına yakılması halinde ortaya çıkan renk turuncu tonlarında olacaktır.
Eski usul, yeşil kına en iyi sonucu veren kına türüdür. Bu kına aktardan satın alınabilir, kınanın miktarı mutlaka saçın hacmine uygun olarak belirlenmelidir. Kına derince bir kabın içine konur ve içine bir miktar ılık su eklenerek kınanın macun haline gelmesi sağlanır. Kıvamı çok yoğun olmamalıdır. Daha sonra hazırlanan kına bir fırça yardımıyla ya da eldivenle saça sürülür. Kına saça parçalar halinde sürülmelidir, yani saça kına sürerken bölümlere ayrılmalıdır. Bu detay kınanın saçın her bölgesine eşit olarak dağıtılmasını sağlayacaktır.
Kına uygulama işlemi bittikten sonra saç bir streç film ya da bez ile sarılmalıdır. Kına temas ettiği her yüzeyde iz bırakabilir, bu nedenle etrafa dökülmemesine, damlamamasına çok dikkat edilmelidir. Bildiğimiz kızıla çalan kına renginin saça çıkması için kınanın yaklaşık 8 saat saçta bekletilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de uyku öncesinde saçlar kınalanabilir. Sabah uyanıldığında ise saçlar ılık su ile yıkanarak kınanın kalıntılarının iyice temizlenmesi gerekmektedir. Daha sonra saç durulanır ve şampuanlanır. İlk birkaç yıkamada havluya kına rengi çıkabilmektedir. Bu nedenle eski ve koyu renk bir havlu kullanılması daha iyi olacaktır.