Dolar 32,5116 0.26%
Euro 34,6717 0.25%
Gram Altın 2.490,55 0,30%
Çeyrek Altın 4.417,00 1,08%
Yarım Altın 8.939,00 1,99%
Tam Altın 16.961,96 1,75%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BİZ KORKAK MIYIZ? / Günlük 3473

BİZ KORKAK MIYIZ? / Günlük 3473

ABONE OL
25 Ocak 2020, 13:31:10

*Bu meslek içinde ‘KORKU-yorum” başlığı ile yazmış, yorum getirmiş bir gazeteciyim.

*Biz derken, gazetecilik faaliyetini kayıtlı kuyutlu yürüten bir işletmenin sahibi olarak gazeteci arkadaşlarımızı da kapsayacak ‘ÇOĞUL’ bir dille, bizi gazeteciler olarak tanımlayabiliriz.

Böylesi bir konuda, kendimize ve topluma ‘BİZ KORKAK MIYIZ?” sorusunu sormaya ve yanıtlarını paylaşmaya ne gerek var? Niye böyle bir yazının ilhamı geldi?

*Toplumda kimi okur, yurttaş, gazeteciyi ‘korkaksınız, yazamazsınız, konuşamazsınız’ diye eleştirir. Hak da verir, ‘tabi biraz eleştirseniz, bilhassa siyasi eleştiri ile iktidarı hırpalasanız, kendinizi ya hapiste, ya yargı kıskacında, ya Maliye, SGK, BİK teftişinde bulursunuz… Aşınızdan, işinizden olursunuz.” der…

*Sistemin içinde DENETLEME var. Bugün bir denetim geçirdik mesela… Demirden korksak trene binmeyiz, denir ya… 25 yıldır trendeyiz çok şükür. Nice denetlemeler geçirdik. Sistemde düğmenin baştan yanlış iliklendiği durumlarda, gücümüz yettiğince düğmeleri doğru iliğe denk getirmenin gayretinde olduk. Vicdanlı ve adil bir niyetle, sistemin açıklarını ve safralarını yazabilecek olgunluğa, ferasete, cesaret denirse o cesarete sahip olmak için biz de kamuoyundan destek istedik. Tokat’ta gazetecilik olmuyor, çok şey görülmüyor, yazılmıyor, korkuluyor gibi bir algının gazeteciliği yıprattığının bilinmesini isteriz.

Biz varız… Gücümüz yettiğince, bildiğimiz kadarıyla, muhatabı ile yüz yüze göz göze gelebilme pahasına varız. ‘Soramaz, yazamaz’ gibi algının kurbanı olmamak için varız. Yazarız vicdanımız el verdiğinde. Konuşuruz elimizdeki bilgi, belge sağlam oldukça… Yeter ki derdimiz toplumsal yarar ve çözüm olsun. İyi hafta sonları…

DİKKAT!  şişle şal modelleri ve yapilişi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet