Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BİRLEŞİK KAMU-İŞ’TEN EYT AÇIKLAMASI

BİRLEŞİK KAMU-İŞ’TEN EYT AÇIKLAMASI

ABONE OL
19 Kasım 2019, 10:47:59
Birleşik Kamu-İş Tokat Temsilcisi Mithat Eş, Türkiye'de emeklilik sisteminin, sosyal devlet ilkesi gereği gerçekçi politikalara göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

İstanbul’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak.” dedi.

Erdoğan’ın EYT’liler ile ilgili son açıklamasının ardından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan açıklama geldi. Konfederasyonun Tokat Temsilcisi Mithat Eş, yapılan açıklamayı paylaştı. Açıklama şöyle oldu:

“Ülkemizde sosyal güvenlik sistemi tartışma yaratmakta ve yapılan yasa değişiklikleriyle emeklilik prim gün sayısı doldurulmasına karşılık milyonlarca yurttaşımız yaş sınırına takılmıştır ve mağdur olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için, “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum.   Biz bunu yapmayacağız. Seçim kaybetsek de yokum” sözleri kabul edilemez.

Şehir hastaneleri zarar etmesine rağmen kaynak ayıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı, iş EYT’lilere gelince SGK’nin zarar etmesinden bahsetmesi inandırıcı değildir. Sermayeye, müteahhide, enerji patronuna, saraya, otoyollara, köprülere, tünellere, havaalanlarına kaynak ayrılırken ve kamu zararı görülmezken; EYT’lerin, Anayasal haklarının talebi zarar olarak açıklanamaz.

EYT mağdurları yük ve maliyet olarak nitelendirilemez çalışmalarının karşılığını emek dökerek ödemişlerdir.

EYT mağdurları erken emeklilik istememekte hakları olanı istemektedirler.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları acilen TBMM’de gündeme alınmalı ve talepleri çözülmelidir.”

DİKKAT!  YKS ADAYLARININ YARDIMINA POLİS EKİPLERİ YETİŞTİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet