Dolar 32,4375 0.17%
Euro 35,0217 -0.19%
Gram Altın 2.323,45 0,13%
Çeyrek Altın 4.198,00 0,14%
Yarım Altın 8.127,00 0,15%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Balıkesir’in Saklı Tatil Adası Avşa Nerede?

Balıkesir’in Saklı Tatil Adası Avşa Nerede?

ABONE OL
26 Şubat 2022, 11:38:02

biridir. Avşa Adası asırlarca Rum, Yahudi ve Türklere vatanlık etmiştir. Ancak savaş döneminde karşılıklı olarak zulümler de yapılmıştır. Ortaçağ boyunca boş kalan bu adada, daha sonra sürgün yeri haline gelen çeşitli ülkelerin hakimiyetleri söz konusu olmuştur.

Günümüzde yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği bu adada uzun ya da kısa dönemli konaklama imkanları bulunmaktadır. Bu bölgede yer alan birçok apart otel uygun fiyatları ile bilinmektedir. Ancak Avşa Adası’nda 5 yıldızlı otel yoktur. En çok 3 yıldızlı otel vardır. Ada genelinde pansiyonculuk hakimdir. Bölgede yaz aylarında kişi başı 100 TL’ye ucuz pansiyon bulmak mümkündür. Altınkum plajı adanın en kalabalık plajlarından biridir. Tüm Avşa Adası otelleri https://www.avsavip.com/ sitesinde listelenmektedir.

Avsa adasi nasil gidilir

Avşa’nın Ekonomik Yapısı

Avşa’nın geçmişten günümüze balıkçılık ve şarapçılık temel geçim kaynağı olmuştur. Ancak 1970’lerde gelişen turizmin etkisiyle ekonomisi bu yönde ilerledi. Adanın 5 bini geçmeyen nüfusunun yaz aylarında 100 binlere ulaştığı bilinmektedir.

Avşa Adası’nda yaşam kış aylarında oldukça sakindir. Buna rağmen yaz aylarında turizmin etkisiyle ciddi bir nüfus artışı söz konusu olmuştur. Bu şekilde tarihi değerleri ön plana çıkan adada, merakla sürdürülen şarapçılık turizm ve balıkçılık etkisiyle yaz ayları hareketlenmiştir.

Günümüzde Avşa

Günümüzde Avşa’da gezilecek yerler arasında önemli sıralamalar arasındadır. Çünkü bu bölgede yer alan birçok turistik tesis ve pansiyonun yanı sıra kiralık yazlıklar da vardır. Her bütçeye hitap ettiği için yaz aylarında çok kalabalık olmaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinde uzun süre konaklamak isteyenler için uygun fiyatlar söz konusu olmaktadır. Bunun yanında adanın kalabalığı da büyük ölçüde artış göstermektedir. Adanın diğer adı Türkeli olarak ifade edilir ve şehir merkezine 155 km uzaklıktadır.

avsa adasi nerede

Avşa’ya Ulaşım

Balıkesir’in ilçelerinden biri olan Erdek’ten günde 3 sefer adaya ulaşım sağlanmaktadır. Avşa Adası ulaşımı aynı zamanda deniz araçlarıyla yapıldığından her zaman adaya ulaşmak mümkün değildir. Özel tekne kiralamak ya da deniz otobüsü ve feribotlarla ulaşım sağlamanın yanı sıra eskiden olduğu gibi 6 saat süren gemilerle de seyahat etmek mümkün olmaktadır. Yaz aylarında İstanbul’dan her gün deniz otobüsü bulunur. Tekirdağ ve Erdek üzerinden de her gün deniz otobüsü bulabilirsiniz. Tüm Avşa Adası feribot seferleri için Avsavip.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

DİKKAT!  SEO Uygulamaları İle Web Sitenizin Trafiğini Artırabilirsiniz
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri