Dolar 32,5900 0.33%
Euro 34,8141 0.17%
Gram Altın 2.508,44 0,96%
Çeyrek Altın 4.370,00 0,74%
Yarım Altın 8.899,00 0,15%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Amerika Vizesi

Amerika Vizesi

ABONE OL
20 Eylül 2022, 11:28:11

Amerika vizesi, Amerika’ya seyahat etmek isteyen kişiler ilk olarak pasaportun olması ve gerçekleştirmek için Amerika Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmaları zorunludur. Amerika vizeleri yalnızca Amerikan Büyükelçiliği ile birlikte Amerikan Konsolosluğu üzerinden verilmektedir. Vize başvuru sahibine Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca giriş yapma izni talep edebilirsiniz. Fakat kişi ülkeye girişini garanti edemez.

Amerika’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika Konsolosluğu’ndan randevu almaları gerekir. Amerika’ya yapacakları seyahatin amacına göre vize başvuru randevusu alınması zorunludur. Amerika sınırlarında bulunan göçmenlik memurluğu üzerinden ABD’ye giriş yapmanın uygun olması durumu değerlendirilir. Daha sonrasında ise Amerika’ya girişle ilgili son kararı verir.

Amerika vize başvurularında göçmen olmayan vizeler üzerinde iki adet vize türü uygulaması vardır.

Göçmen olmayan vizeler, Amerika’ya yapılacak ziyaret, eğitim veya çalışma gibi nedenler ile geçici olarak yapılan seyahatleri kapsamaktadır.

Göçmen vizeler, Amerika’da çalışmak veya yalnızca süresiz olarak oturmak için gitmek isteyen kişilerin vize başvurusunda bulunması gerekiyor.

Amerika Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika konsolosluğu vize başvurusu nasıl yapılır? Soruları oldukça fazla sorulmaktadır. Bu sorunun cevabı bu yazımızda olmaktadır. ABD’ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, başvurularını önceden randevu almak kaydıyla konsolosluk ya da büyükelçilikten almak gerekiyor. ABD’ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, vize işlemlerinin konsolosluğun resmi tatil günlerine denk gelmesi durumunda vize işlemlerinin uzayabileceğini göz önünde bulundurularak Amerika vize başvurularını seyahat tarihinden 6-8 hafta önce yapmaları uygun olur. ABD Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan Türk vatandaşları kişisel bilgilerini ve vize evraklarını eksiksiz ve güncel bilgiler olacak şekilde bildirmeleri gerekir. ABD Konsolosluğu, vizenin değerlendirilmesi ve karar verme aşamasında olmasından dolayı, gerekli gördüğü takdirde ek evrak isteme hakkını kullanabilir ve sizden gerekli evrakların haricinde başka evrakları da isteyebilir.

DİKKAT!  İnsanoğlunun Bildiği En Tehlikeli Kimyasal Maddeler – Top 10!

DS 160 Amerika Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

DS 160 Amerika vize başvuru formu nasıl doldurulur? Amerika seyahatlerinde bütün vize türleri için gerekli olan DS-160 formunun eksiksiz şekilde İngilizce olarak doldurulması zorunlu olmaktadır. DS 160 formunda Türkçe bilgiler olmaması gerekir. İsteğe bağlı bölümler optional yazan kısımları boş bırakılabilirsiniz, sizinle ilgili olmayan bölümlere does not apply yani geçerli değil yazabilirsiniz. Fakat Amerika DS 160 formunun doldurulma işlemleri sırasında kesinlikle doğru güncel bilgiler verilmesi gerekir. Eksik ve hatalı bilgiler verilmemelidir. Amerika DS-160 formunu Amerika vize başvuru sahibinin vize randevu tarihinden en az üç gün önce doldurması gerekir. Amerika vize başvuruları için hazırlanacak gerekli evraklarda ve Amerika vizesi için Konsoloslukta verilecek bilgiler eş değerde olmaları gerekir.

Amerika Göçmen Olmayan Vize Türleri Nedir?

Amerika göçmen olmayan vize türleri nedir? Cevap olarak aşağıda sıralanmıştır. 

● Diplomatik ve Resmi Vize türü

● İş, Turizm, Tıbbi Tedavi vize türü

● ABD’den Transit Geçiş vize türü

 ● Mürettebat Vizesi türü

 ● Yatırımcı Vizesi türü

● Akademik Eğitim veya Dil Öğrencisi vize türü

● Geçici İşçi /Çalışma veya Staj Vizesi türü

● Basın Mensubu ve Gazeteciler vize türü

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet