Dolar 32,3175 0.2%
Euro 35,1484 0.04%
Gram Altın 2.293,81 0,71%
Çeyrek Altın 4.138,00 -0,55%
Yarım Altın 8.012,00 -0,53%
Tam Altın 15.672,33 -0,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
AKILLI SİSTEM İLE TRAFİĞE ÇÖZÜM

AKILLI SİSTEM İLE TRAFİĞE ÇÖZÜM

ABONE OL
04 Temmuz 2018, 07:17:51

OTOPARKLARLA

TRAFİĞE ÇÖZÜM

Akıllı Trafik Sistemi ile Tokat trafiğine çözüm getirilmek isteniyor

Eroğlu: “4 başlıktaki çalışma %35-40 oranında bir iyileşme sağlayacağı garantisi ile biz bu işe başlayacağız.” 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ta trafik problemi, nedenleri, çözüm önerileri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Eroğlu Tokat Belediyesi tarafından şu ana kadar yapılan trafik iyileştirme çalışmaları, ihalesi yapılan Akıllı Trafik Sistemi çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Akıllı Trafik Sistemi çalışması yürütücüleri Prof. Dr. Halim Ceylan ve Elektrik Elektronik Mühendisi Doğan Şener ve Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Tokat Belediyesi’nin şu ana kadar yaptığı trafik iyileştirme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Eroğlu, Tokat’taki trafik problemlerini başlıklar halinde anlattı. Tokat’ın coğrafya olarak iki dağ arasında yer alması, kent merkezinin tarihi eserlerle iç içe olması, tescilli binaların yol genişletme çalışmalarına engel teşkil etmesi, kent merkezinde resmi kurumların odak noktası olması, özel otomobil kullanımının yoğun olmasının trafiği etkilediğini söyledi.

Çözüme yönelik yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Eroğlu, GOP Bulvarında ana cadde üzerinde yer alan bariyerleri kaldırdıklarını, otoparklanma ile ilgili problemlerin önlenmesi için otopark ücretlendirmesi çalışmasına gidildiğini ve çift parkın bu şekilde engellendiğini kaydetti.

TRAFİK SORUNU İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Başkan Eroğlu, “Behzat deresinin üzerinin tamamının kapatılması yasak, ara ara kapatılmasına müsaade ediyor Devlet Su işleri, keşke kapatabilseydik de o yolu biraz daha genişletsek, bu malum yapılamıyor. Raylı sistemden bahsediliyor, acaba Tokat’ta da tramvay olabilir mi diye, bununla alakalı da nüfus itibari ile bizim sayımız buna yetmiyor. Niksar Yolu’na alt geçit yapılmasına bizden önce Adnan Çiçek çalıştı, hem biz çalıştık ne yazık ki sığdıramadık, alt geçitlerde iki gidiş, iki geliş dört şerit yapılmakta birer tanede yan şerit koyup yoldan kaçışları sağladığınızda toplam altı şerit yapar. Bir şeridin boyu 2,5 m olsa 15 metre yapar bizim caddemiz 12 m yani 3 m daha fazla bir cadde lazım ki bu altgeçidi sığdırabilesiniz. Tek gidiş, tek geliş bir alt geçitte asla trafiği çözmediği gibi sorun teşkil edeceğinden kaynaklı bunu da yapamadık” dedi. 

DİKKAT!  Xray Cihazının Tanımı

İLERLEYEN SÜREÇTE YAPILMASI GEREKENLER

Şehre iki tane yeni bulvar kazandırılmasının uzun vadede önem arz ettiğini kaydeden Eroğlu şehrin belli noktalarına yeni otoparklar yapılmasını da çok önemsediğini ifade ederek, “Behzat’tan itibaren Kız Meslek Lisesini başka bir yere taşıyıp, hem orada ki o binayı yıkarak tarihi eserlerin önünü açıyoruz. Saat Kulesi, Mevlevihane, Yüksek Kahve ile orada bir meydan oluşturalım, altını da otopark yapalım diye bu bizim önümüzdeki süreçlerde yapmayı düşündüğümüz bir projemiz. İkincisi Cumhuriyet Meydanı’nın altını da otopark olarak şehre kazandırılmasının da çok önemli olduğu kanaatindeyim. Daha önceden yapılıp da şahsa ait olan otoparkın da şehrimize kazandırılması ile ilgili görüşmeler yapıp oranın sahipleri ile konuşup, orayı da belediyemiz üzerinden halkımıza açmak bunu da önemsiyoruz. Namık Kemal İlkokulu bahçesi binanın olmadığı bir boşluk var, çocuk parkı olarak kullanılan.  Okula zarar vermeyecek şekilde dışardan girip çıkacak şekilde altının da bir otopark olarak değerlendirilmesi ile ilgili de bir başka düşüncemiz var. Böylece yapılacak 4 önemli otoparkla hem araç parklanması minimize edilecek, hem de cadde daha da rahatlatılacak. Ondan sonra da belki de diyeceğiz ki bu anlattığım bölgelerde parklanma yasak diyeceğiz” dedi.

KAVŞAKLAR AKILLI TRAFİK SİSTEMİ İLE YÖNETİLECEK

Akıllı trafik sistemini daha önce bir kavşakta denediklerini ifade eden Başkan Eroğlu, Tokat’ın bütün kavşaklarında bu sistemin uygulanmasının trafiğe çözüm olacağını düşündüklerini söyledi. Tokat’taki 19 kavşağın birbiri ile bağlantılı hale getirileceğini kaydeden Eroğlu, “Tokat’ımızda kaç tane kavşak varsa, hangilerinde problem varsa, tamamını birbiri ile bağlayalım, tamamını bir akılla yönetelim, hepsi bir biri ile bağlantılı olsun. Böylece akıllı trafik sistemini Tokat’a getirelim dedik.  Şu anda toplam 19 kavşağımızı bir birine bağlıyoruz, hepsini akıllı trafik sistemi ile yöneteceğiz.  Bunun ihalesi bitti şu anda sözleşmemizi imzaladık. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde çalışmalarına başlıyor buradaki ekiplerimiz. Temmuz sonuna kadar sistemi devreye sokacağız.” dedi.

DİKKAT!  Rize Seçim Sonuçları 2023

AKILLI TRAFİK SİSTEMİ MERKEZİ KURULUYOR

Kavşaklardaki trafiği yönetmek için Akıllı Trafik Sistemi Merkezini kuracaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “Bu sistemin biz kontrolünü de sağlıyoruz. Bir merkez yapacağız, bütün kavşakların kameralarla izlendiği, takip edildiği nasıl bir akış yapıldığı, bütün hepsinin kayda alındığı ve eksikler çıktıkça da bu kayıtlar üzerinden tekrar değerlendirmelerin yapıldığı bir Akıllı Trafik Sistemi Merkezini de kuruyoruz. Böylece sistemi de uzmanlarla takip edeceğiz.  Bunun yanında geometrik şekilleri de değiştiriyoruz. Belli kavşaklarımızda geometrik şekillerimizi iptal edeceğiz. Trafiğin akışını daha da hızlandırma anlamında bir çalışma yapıyoruz.

TOKAT’IN TRAFİĞİNE NEŞTER

Başkan Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yol çalışmalarımız; bu trafiği nasıl engelleriz, U dönüşü olmalı mı olmamalı mı, en hızlı şekilde insanları bir yerden bir yere nasıl geçiririz? Hangi yollarda tıkanma var gibi bütün bunları değerlendirildiği meselemizde üçte ikilik kısmını bitirdik. Yine birkaç kavşağımız kaldı, bunları da değerlendirip hızlı bir şekilde bunlarında çalışmasını yaparak kısa vadede de bu çalışmayı yapmak suretiyle Tokat’ın trafiğine neşteri bu vesile ile de vurmuş oluyoruz. Kısa vadede yapacağımız bu 4 başlıktaki çalışma %35-40 oranında bir iyileşme sağlayacağı garantisi ile biz bu işe başlayacağız. Orta ve uzun vadede yapacağımız çalışmalarla bu oranı daha da yükselteceğiz. Tabi trafiği yüzde yüz çözmek mümkün müdür? Değildir, bu gün Türkiye’nin her ilinde trafik var.”

Başkan Eroğlu bugünden itibaren çalışmalara başlanılacağının müjdesini de vererek Temmuz sonuna kadar sistemi devreye sokacaklarını belirtti.

Şehrin trafik sorununu çözmek için yeni alternatifler geliştiren Prof. Dr. Halim Ceylan ve Elektrik Elektronik Mühendisi Doğan Şener’in sunum yapmasının ardından program sona erdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri