AK Parti Niksar 7. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Semih Tepebaşı ilçe başkanlığına seçildi.
Divan Başkanlığı’nı AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in yaptığı kongrede saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu, faaliyet raporu ve gelir gider hesap raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.
257 delegenin katıldığı kongrede yapılan konuşmaların ardından geçilen oylamada 97 delege oy kullandı. Seçim sonucunda 95 oy geçerli sayılırken 2 oy boş çıktı. 95 delegenin oyunu alan Semih Tepebaşı ilçe başkanlığına seçildi.
AK Parti Niksar İlçe Başkanlığı görevine seçilen Semih Tepebaşı kongrenin ardından kısa bir değerlendirme yaparak, “Öncelikle bana bu görevi layık gören genel merkezimize, en başta Cumhurbaşkanımız, liderimiz herşeyin başı Recep Tayip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Bu görevi bana tevdi eden Genel Başkan Yardımcımız Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir beye çok teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz, il başkanımızın desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bu göreve layık olmak için elimizden gelen her türlü gayreti bütün yönetim kurulu arkadaşlarımızla ve diğer bize şu ana kadar kurulduğu günden bu yana hizmet veren desteklerini esirgemeyen diğer teşkilat abilerimize kardeşlerimizle birlikte, gençlik kollarımız, kadın kollarımızla birlikte Niksar’ımıza memleketimize hayırlı hizmetler yapmak istiyoruz. Rabbim inşallah bizleri muvaffak kılar. Kongremiz ilçemize, Tokat’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Kongrede ayrıca geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevi yapmış Sadullah Karataş, Abdullah Yıldız, Hacı Murat keleş, Mustafa Eraslan ve Kemal Yılmaz’a hizmetlerinden ötürü plaket verildi.
Niksar Kapalı Spor Salonunda yapılan ilçe kongresine, Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Tokat Milletvekilleri Av. Yusuf Beyazıt ve Av. Mustafa Arslan, Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum, Niksar Belediye Başkan Vekili Bedrettin Berdibek ve Çevrede ile belediye başkanları, teşkilat mensupları katıldı.
Öte yandan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, sağlık sorunları nedeniyle Ak Parti 7. Olağan kongresine katılamadığı öğrenildi.
İlçe Yönetim Kurulu Asil Listesi: Semih Tepebaşı (Başkan), Ekrem Özşen, Sinan Kola, Akif Karataş, Şeyma Öztürk, Tahsin Çavuş, Rahmi Küpçü, Süleyman Keleş, Ömer Yılmaz, Ekrem Baykal, Nihal Güler, Mesut Çakmak, Naciye Nur Kipeci, Hasan Toktaş, Refik Kani, Enver Demircioğlu, Salih Sönmez, Mehmet Fatih Işık, Gökhan Arslan ve Dilek Akkoç.