Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Airbnb Nedir?

Airbnb Nedir?

ABONE OL
04 Aralık 2022, 19:38:50

Dünyada hızlı bir değişim sürecinin yaşandığı günümüzde, özellikle ekonomi ve teknoloji alanlarında meydana gelen gelişmeler tüm sektörleri etkilediği gibi, turizm sektörünü de etkilemekte ve değişime zorlamaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin hızla devam etmesi ile birlikte konaklama ihtiyaçlarının da artık dijital ortamlar aracılığıyla halledilebilmesi gerek iş seyahati gerekse tatil amaçlı geziler düzenleyen bireylere fazlasıyla kolaylık sağlamaya başlamıştır. 

Günümüzde konaklama veya ev kiralama sistemleri eski gelenekselciliğini kaybetmeye ve dijital ortamlar aracılığıyla daha kolay ve hızlı bir şekilde sağlanmaya başlanmıştır. Ev kiralama ve konaklama seçeneklerinin çeşitlenmesi ve teknolojik ortam sağlanması ile birlikte hem ev sahiplerinin hem de gerek ev kiralamak isteyenlerin gerekse konaklamak isteyenlerin buluştuğu platformlar daha çok müşteri kitlesine ulaşılmıştır elbette. Bu büyük aktif kullanıcı kitlesini bir araya getiren ev sahibi ile kiracıları buluşturan Airbnb, hızlı, kolay ve güvenilir oluşu ile birçok kitle tarafından tercih edilmektedir.

Airbnb, daha uygun fiyatlı konaklama fırsatı arayan seyahat severler için önemli şans faktörünü ortaya çıkaran bir platform. Bu platform sayesinde seyahat severler daha kolay ve hızlı bir şekilde konaklama fırsatına erişebilirken aynı zamanda özellikle son yıllarda artan otel, pansiyon gibi konaklama işletmelerin fiyatlarına karşı daha uygun ve ekonomik oluşu müşteri potansiyelini yükselten faktörlerden biri. 

En genel anlamıyla Airbnb, ev sahiplerinin evlerinin bir bölümünü veya tamamını kiralamasını sağlayan, ev sahibi ile kiracıları bir araya getiren bir platformdur. Paylaşım üzerine bir topluluk olarak kurulan ve dünyanın her yerinde ucuz konaklama imkânı sağlayabilen bu platform aynı zamanda ev sahiplerinin, evlerinin bir bölümünün kiralanmasına olanak sağlayıp ek gelir elde etmelerine de büyük ölçüde katkı sunmaktadır.

airbnb nedir 1

Airbnb Doğuşu;

Airbnb, 12 sene önce kurulmuş, kuruluşundan günümüze turizm endüstrisinin ana direği haline gelmiş ve her gün ortalama iki milyon kullanıcı kitlesine ulaşmış büyük bir başarı öyküsüne sırtını dayamış bir uygulama. İlk adımı San Francisco’da atılan uygulamanın adımları yavaş yavaş büyük adımlara dönüşmüş ve günümüzde 192 ülkede, 33 bin şehirde, 800 binin üzerinde kiralık mekân seçeneği ile konaklama sektörüne farklı bakış açıları kazandırarak bu sektörde lider konumunu sağlamlaştırmıştır. 

DİKKAT!  AFRİN HAREKATI VE ETKİLERİ KONFERANSI

2008 yılında, paylaşacak yeri olan iki tasarımcının kalacak yer arayan üç seyahat severi ağırlamasıyla başlayan Airbnb sistemi paylaşım üzerine bir topluluk olduklarını ve dünyanın her yerinde benzersiz konaklama fırsatlarının yakalanabileceğini aktarmaya ve kullanıcılarına sunmaya çalışan bir uygulamadır. 

İlk adımını 2008 yılında atan ve günümüzde büyük bir girişimcilik örneği olarak gösterilen Airbnb, kullanıcılarına Airbnb’li olmanın avantajlarını sunmaktadır. 

Airbnb Nasıl Kullanılır?

Uygulamanın basit bir kullanım şeklinin oluşu hem kullanıcı kitlesini büyük ölçüde yükseltmiş hem de teknolojinin avantajlarını önümüze çıkartmıştır. Uygulamaya web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden rahatça ulaşım sağlanabilir. 

Airbnb nedir? Airbnb hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Uygulama kiracı (ev araya) veya ev sahibi olarak iki sıfatta kullanılabilir. 

Ev veya oda arayanlar sisteme kayıt olduktan sonra, lokasyon ve bütçelerine göre arama yapabilirler. İstedikleri evleri seçebilir, favorilerine ekleyebilir hatta ev sahipleriyle iletişime geçerek istedikleri soruları sorabilirler. Ardından seçilecek evin rezervasyonu ve ev sahibinin rezervasyon onaylama süreci başlamakta, bu süreçlerden sonra ise konaklama işlemi tamamlanmaktadır. Ancak ev sahibinin sebep belirmeden talebinizi reddedebileceği unutulmamalıdır. 

Ev sahiplerinin, evlerinin tamamını veya bir kısmını kiralatmak isteyenlerin süreçleri ise biraz farklı gerçekleşmektedir. Hesap oluşturulduktan sonra ev ya da oda kiralama seçeneğiyle devam edilir ve kiralatılması gereken bölümün fotoğraf veya videoları sisteme yüklenilerek ilan açılır. Belirtilmek istenen uyarılar açıklama kısmına eklenilebilir ve kiracılar bilgilendirilebilir. Bu işlemlerin ardından ilan yayınlanmış olur ve gelen rezervasyon işlemlerini ev sahibi dilediği gibi kabul edebilir veya reddedebilir. 

Airbnb Güvenilir mi?

Teknolojinin birçok alanda kolaylık sağladığı bilinmektetir ve hızlı erişim sayesinde büyük kitlelere hitap etmekte. Airbnb sistemi tam olarak kullanıcılarına teknolojinin bu hızlı erişim ve kolaylıklarından faydalanılmasını sağlayan bir platform olarak ön plana çıkmaktadır. 

DİKKAT!  Bilinçli tercih

Bu uygulamaya erişim sağlamak isteyenlerin en çok sorduğu soru “Airbnb güvenilir mi?” olmaktadır. Airbnb uygulaması sayesinde kiralık evlerle alakalı yorum ve puanları görebilir, güvenli bir tercih yapabilirsiniz. Airbnb uygulamasının yorum ve puan sistemi, ev sahiplerini denetleme mekanizması olarak çalışmaktadır. Birçok kullanıcı bu yorum ve puanlama sistemine göre ev seçmektedirler. Sonuç olarak ise yorum ve puanların çok önemli olduğunu bilen ev sahipleri, kiracılarını mutlu etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. 

En genel anlamıyla incelediğimiz zaman, Airbnb uygulaması genel olarak güvenilir bir uygulama olarak bilinmektedir fakat kullanıcıların da seçecekleri evler çok önemlidir. Kiralanacak evlerin tam anlamıyla derin bir şekilde incelemesi ve ona göre karar verilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda değerlendirmesi düşük olan evlerden kaçınılması gerekmektedir. 

Airbnb Avantajları 

Airbnb hem ev sahibi kullanıcısına çok güzel avantajlar sunarken, hem de kiracı kitlesine daha ekonomik konaklama fırsatlarını sunmaktadır. 

Ev sahipleri evlerinin tamamını veya bir kısmını kiraya vererek ek gelir elde ederken aynı zamanda farklı kültürlerden insanlarla aynı evi paylaşıyor olmanın avantajlarını yakalıyorlar. 

Ev sahipleri için, bu uygulamayı en cazip kılan husus ek gelir elde edilmesi. Ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken konuların başında ilanlarının güzel yorum ve değerlendirmelerinin olması gerekmektedir. Böylece daha çok müşteri potansiyeli yakalanabilmiş olur. 

Konaklama ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kiracılar için ise son dönemlerde artan otel tarzı işletmelerin maaliyetleri sonucu daha ekonomik ve renkli bir konaklama hizmeti sunuyor oluşu seyahat severler için büyük bir avantaj. 

Elbette dünyanın neredeyse her yerinden uygulamaya ulaşımın oluşu ciddi anlamda uygulamanın en büyük avantajını önümüze çıkartıyor. Bu, dünyanın her yerinden uygulamaya ulaşım, uygulamanın kolay ulaşılabilir olduğunu gösteren önemli bir faktör. 

Hızlı, kolay, güvenli, 7/24 iletişim desteği alınabilen ve yeni dünyanın yeni gereksinimlerini bünyesinde barındıran Airbnb konaklama sektörü ve hizmet sektöründe büyüyüşünü hızla sürdürmeye devam ediyor. 

DİKKAT!  Uşak Seçim Sonuçları 2023

Detaylı bilgi için https://evinidodola.com/blog/airbnb-ile-neden-ev-kiralamalisiniz adresini ziyaret edebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet