Dolar 32,5927 0.34%
Euro 34,8008 0.15%
Gram Altın 2.509,20 0,99%
Çeyrek Altın 4.370,00 0,74%
Yarım Altın 8.898,00 0,14%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ADIYAMAN GÖLBAŞI TOKAT’A KARDEŞ ŞEHİR OLDU

ADIYAMAN GÖLBAŞI TOKAT’A KARDEŞ ŞEHİR OLDU

ABONE OL
03 Mart 2023, 16:43:37

Tokat Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremin en çok etkilendiği yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi ile Kardeş Şehir olma kararı alındı. Tokat Belediyesi Meclis Toplantısında alınan kararın ardından Gölbaşı Belediyesinin de önümüzdeki hafta yapacağı meclis toplantısında Tokat ile ‘Kardeş Şehir’ olması kararı alacak. Alınan kararlarla iki şehir ‘Kardeş Şehir’ olacak.

TKTB1323

KURULAN BAĞ KARDEŞLİĞE ULAŞTI
6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin en çok etkilediği yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinin yaralarını sarma görevi Tokat’a düşmüştü. Depremin üzerinden geçen 24 günde Tokat’ın kamu kuruluşları ve Tokat halkının seferberliği ile gelişen süreçte Tokat ili ile Gölbaşı ilçesi arasında kurulan bağ ‘Kardeş Şehir’ olma kararına ulaştı.

TKTB1282
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ
Belediye Meclisinde alınan karar ile hakkında bilgi veren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bir vefa örneğini ortaya koymak, görevli olduğumuz Gölbaşı ilçesi ile dostluğumuzu kıyamete kadar devam ettirmek için ‘Kardeş Şehir’ kararı aldık. Biz burada meclis toplantımızda ‘Kardeş Şehir’ kararını alarak tescilledik. Önümüzdeki hafta Salı günü Gölbaşı Belediyesi de belediye meclis toplantısında bu kararı alarak tescilleyecekler. Tokat ile Gölbaşı kardeşliğini belediye meclislerinin aldığı kararla resmileştirmiş olacağız. Birlik ve beraberliğini geleceğe taşıyacak iki tane şehir olacak” dedi. Başkan Eroğlu her iki belediyenin karşılıklı olarak bir caddeye şehirlerin isimlerini vereceğini sözlerine ekledi.

TKTB1296
EN BÜYÜK CADDEYE TOKAT CADDESİ ADINI VERECEĞİZ
Tokat Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısına telefonla bağlanan Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım “Depremin birinci gününden beri bütün Tokat’ın, Tokat Belediyesinin, vatandaşların bizim için yaptıkları karşısında hakikaten inanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Depremin ilk gününden bu yana Eyüp Başkanım, Başkan Yardımcısı Osman Bey ve Tokat Belediyesi personellerinin cansiperane çalışmaları olmasaydı bu durumda biz bu işin altından kalkamazdık. Gölbaşı olarak bu işin altından kalkmamız mümkün değil, çok büyük fedakârlıklar gördük. Sizler bizlere ömür boyu çok güzel bir kardeşsiniz. Hepinize Gölbaşı adına büyük şükranlarımı sunuyorum. Bizler de görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bizler de Tokat ‘ı ‘Kardeş Belediye’ daha doğrusu ağabey olarak görmek istiyoruz. Bununla birlikte Gölbaşı’nda da en büyük caddeye Tokat Caddesi adını vereceğiz ” diye konuştu.

DİKKAT!  Din Öğretimi Çalıştayı” Gerçekleştirildi

 

ADIYAMAN GÖLBAŞI TOKAT’A KARDEŞ ŞEHİR OLDU yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet