Dolar 32,5554 0.1%
Euro 34,9278 0.67%
Gram Altın 2.431,18 -0,07%
Çeyrek Altın 4.149,00 -1,10%
Yarım Altın 8.424,00 -1,69%
Tam Altın 16.393,79 -1,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Abd Şirket Kurulum için Gereklilikler

Abd Şirket Kurulum için Gereklilikler

ABONE OL
25 Ağustos 2022, 17:43:26

Amerika’da şirket kurulumu için de Dünya’nın her yerinde olduğu gibi evrak işlemleri yürütmek icap etmektedir. Şirketinizle alakalı dosyanızı hazırlamamız için yapmanız gereken birkaç şey vardır:

  • Şirket çalışma alanını (şirket türü) belirlenmelidir.
  • Kurmak istediğiniz şirket için bir isim/unvan belirlemelidir.
  • Şirket için sorumlu/ortak/yönetim kurulu/denetim kurulu ve kişi veya kişilerin belirlenmesi ve beyan edilmeli. Ancak, bunların tümü olmak zorunda değildir. Tek bir kişi ile de şirket kurulumu yapılabilir.
  • Adres belirlenmelidir. Şirketinizi hangi eyalette kurmanın daha avantajlı olacağı konusunu danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.
  • Sabit veya cep telefonu numarası belirlenmelidir. Hem şirket prestiji, hem işlemler ile ilgili bildirimlerin alınması hem de doğrulama gerektiren çeşitli konularda kullanılmak üzere bir telefon belirlenmelidir.
  • Eğer şirket limited şirket olacaksa şirket sahipleri olarak kayıt altına alınacak isimler belirlenmelidir.
  • Genel şirket ve anonim olması durumunda şirket sorumluluğunun atanacağı kişiler/ yani hissederlar belirlenmelidir.
  • Fatura ve kargo adresi belirlenmelidir.

Bilgilerin tamamlanması konusunda uzman ekibimizden her türlü desteği alabilirsiniz. Amerika’da şirket kurmak istiyorsanız başvurunuzu yaptıktan sonra veya yapmadan önce gerek iletişim bilgilerimizden gerekse sitemizde bulunan online destek hattından bize ulaşabilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz.  Başvurunuzun tamamlanmasının ardından aynı gün içinde (17:00’dan sonraki başvurular için ertesi gün) talep ettiğiniz şirket türü, belirlediğiniz unvanda açılmak üzere, işletmenizin gösterdiği faaliyete uygun olarak kurulum işlemi başlatılır.

abd sirket kurulum icin gereklilikler2

Dünyaya adeta hükmeden bir ülke konumundaki ABD, yaygın ekonomik model olan kapitalizmin de odak noktası sayılır. Rüyalar ülkesi, Hindistan ve Çin’den sonra dünyanın en kalabalık nüfusuna sahiptir. Aynı zamanda toprak açısından da dünyanın en büyük alanlarından birine sahiptir. Ülke yönetimsel açıdan belli eyaletlere ayrılmıştır ve bunların her biri kendi içinde bağımsız şekilde yönetilir.  ABD ekonomisinin ve ticaretinin bu kadar gelişmiş olmasının bir diğer nedeni yer altı kaynaklarıdır. Öte yandan ülkenin birçok bölgesinde bulunan limanlar, uluslar arası ticaretin sürekli hareketli kalmasında etkili bir rol oynar.

Amerika’nın ekonomisi, satın alma gücü baz alındığında dünyada ilk 3 sırada yer alır. Karma ekonominin hakim olduğu ülke, iş verimliliği açısından herkese önemli fırsatlar sunar. Fırsatlar ülkesi Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en fazla beyin göçü alan ülkelerinin başında gelir. Ülkemizde de birçok kişi üniversite eğitimini burada tamamlamak için yoğun çaba sarf ediyor. Öte yandan ülkemizdeki üniversitelerden mezun olan gençler, imkanlar oluştuğu anda iş yaşamlarını bu ülkede sürdürmek istiyor. ABD’de dünyanın her tarafından gelen girişimcileri bulmak mümkün. Amerika’da okumak ya da Amerika’da iş yapmak son derece havalı ve ayrıcalıklı bir durumdur. Çoğu kişi Amerika’da şirket kurmanın ulaşılmaz ve hatta imkansıza yakın bir şey olduğunu düşünür. Oysa bugünkü koşullarda Amerika’da şirket kurmak, sanılanın aksine zor değildir. Fark yaratmak adına sadece doğru hamleler yapmak ve doğru danışmanlarla çalışmak yeterli olacaktır. Bu yazımızda kolay dropshipping Danışmanlığı farkıyla Azmsell ile Amerika’da şirket kurmanın aşamalarına ve detaylarına göz atacağız.

DİKKAT!  Kadın Spor Taytı

Ülkemizde küçük ya da büyük ticaretle ilgilenen birçok kişi vardır. Vizyon sahibi kişiler, işlerini büyütmek ve uluslararası pazarın bir parçası olmak adına daha radikal hamleler gerçekleştirir. Amerika’da şirket açma çabası bunun en güzel örneğidir. Başvuru işlemleri ve prosedürler kafa karışıklığı yaratmakta ve bu yüzden birçok kişi henüz başlangıç aşamasında vazgeçmektedir. Kolay dropshipping olarak bu alanda 10 yıllık deneyimimizle kafanızı karıştıran bütün soru işaretlerini yanıtlıyoruz.  Amerika’da şirket açmak, ticaretle küçük ya da büyük çapta ilgilenen herkesin hayali ve arzusudur. Bu hem kurumsal açıdan çok büyük bir itibar kazandıracak, hem de önemli ölçüde vergi kolaylığı sağlayacaktır. Öte yandan artık uluslararası pazara tümüyle açılmak için Amerika’da şirket açmak baş koşullardan biri olarak değerlendirilir.

Teknolojinin gelişimiyle beraber başvuru prosedürlerinde köklü değişimlere gidildi. Artık şirket kurmak da dahil olmak üzere birçok girişimi internet aracılığı ile halletmek mümkün.   Amerika’da bugün bir şirket açmak için illa orada yaşamanız veya oranın resmi bir vatandaşı olmanız gerekmiyor.  Amerika’da şirket açan birisi, orada yaşayıp da şirket açan kişilerle hemen hemen aynı ticari koşullara sahip olmaktadır. Bu değişim sayesinde dünyanın birçok ülkesinden yüzbinlerce girişimci Amerika’da şirket kurmayı başardı. Bu kişilerden bir tanesi de neden siz olmayasınız?   Amerika’da şirket kurmanın hem geleneksel yöntemlerinden hem de Kolay Dropshipping yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Amerika’da Şirket Açmak İmkansız Değil

abd sirket kurulum icin gereklilikler3

Amerika’da çok farklı şirket tiplerinden söz etmek mümkün; fakat yurtdışından şirket açmak isteyenler genelde LLC ya da General Corporation tipi şirketleri tercih ediyor. Hangi şirket tipine yönelirseniz yönelin izlemek durumunda kalacağınız adımlar birbirine çok benziyor. Fakat General Corporation, LLC’ye kıyasla biraz daha yüksek vergiye tabidir. Tavsiye edilen, dışarıdan gelen yatırımcıların ilk etapta LLC, şirket büyüdükten sonra ise Corporation’a geçmeleri yönünde. Amerika’da şirket açmak düşünüldüğü kadar pahalı değildir. Her eyaletin kendine has koşulları vardır ve dolayısıyla masraflar her eyalette farklı sonuçlar doğurabilir. Eyaletler konusunda aşağıda özel olarak bilgi vereceğiz. Her şeyden önce birinci adım olarak şirketinizin ismini belirleyin.

Rekabetin çok üst düzey olduğu bu ülkede marka değerinizi koruma altına almak için belirlediğiniz ismi hemen vakit kaybetmeden teyit ettirmek zorundasınız. Eğer şirketiniz için düşündüğünüz isim, başka markalarla pişti oluyorsa, onay görmüyor, bu konuda asla taviz yok. Bu yüzden ismin kesinlikle çok özgün ve size ait olması gerekir. Bütün şirketlerin isimlerine topluca ulaşabilmek, her eyalet özelinde mümkündür. Bu arada bu işlerinizi yürütmek adına kendinize bir yasal temsilci tutmalısınız. Eğer klasik bir yöntemle Amerika’da şirket kurmak istiyorsanız gayet makul fiyatlarla size hem dil hem de işleyiş konusunda destek verecek danışmanlar bulabilirsiniz.

Kolay Dropshipping ile Amerika’da şirket kurma niyetindeyseniz, biz zaten en baştan en son ana kadar bu danışmanlığı sizin için gerçekleştiriyoruz. Yasal temsilcileriniz, siz ABD’de olmasanız dahi işleri sizin adınıza yürütebilir. Bu kişiler genelde ABD vatandaşı kişilerden oluşmaktadır. Yasal temsilciniz şirketi kurmak istediğiniz eyalette yaşamak durumundadır.

DİKKAT!  KANAL TOKAT'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

Bu süreçte sabit bir adresin belirlenmesi icap etmektedir. Aynı şekilde sabit bir telefonun varlığı da bildirimler açısından önemlidir. Şirketinizin hissesine orta olacak kişiler varsa bunları netleştirmeniz ve bildirmeniz gerekir. Bu isimler bu süreçte yasal olarak kayıt altına alınacaktır.

En önemli aşamalardan bir tanesi de şirket ve şahıs adına alınan vergi numaralarıdır. Şirketin kurulumu tamamlandıktan sonra vergi beyanı için başvurunuzu yapabilirsiniz. SSN adı verilen sosyal güvenlik numarasını edinebilmek için oturma iznini elde etmeniz şarttır. Bu numarayı almaya hakkınız yoksa size ITIN adı verilen bir başka numara verirler. Bu numara bireysel vergi mükellef numaranız olacaktır. Aslında ABD’de yaşamadığınız için size verilmiş bir kimlik numarası gibi düşünmeniz mümkün. Eğer bağlı olduğunuz eyalette iş yapmazsanız, oraya vergi ödemek durumunda kalmazsınız. İmtiyaz Vergisi adı altında senede bir kez ödenen bir vergiden söz edilebilir. Şirketinize ait çalışanlarınız varsa bunların Gelirler Dairesi’ne resmi olarak kaydolması gerekir. Çalışanların hem tazminatları hem de maaşlarından ötürü ödemeniz gereken verginin işleme sokulması adına bu işlem şarttır.

Amerika’da şirket açmak istiyorsanız mutlaka bir Paypal hesabınızın tanımlanmış olması gerekir. Telefon üzerinden doğrulanmış Paypal hesabınız, para akışını yönetir. Yurtdışından iş yapanlar için adeta bir kurtarıcı olan Paypal ne yazık ki ülkemizde yakın bir zaman önce hizmete kapandı. Paypal hem hızlı hem de uluslararası ticarette çok güvenilir bir hizmettir. E-1 vizeniz burada açmak zorunda olduğunuz banka hesabınızda çok işinize yarayacak ve süreci hızlandıracaktır. Banka hesabınızı dilediğiniz zaman açabilirsiniz, dilerseniz işlemlerin hemen başında, dilerseniz de şirketinizi faaliyete geçirdikten sonra açmanız mümkün.

Amerika’da şirket açma noktasında temin etmek zorunda olduğunuz birçok belgeyi muhtemelen yaşamınızda ilk kez çıkaracağınız için ister istemez birçok acemilik yaşayabilirsiniz. Eksik olan belgeler, işlemlerinizin gerçekleşmemesine ya da sürecin uzamamasına neden olacaktır. Bu aşamaların her birinde deneyimli ekibimizden faydalanabilir, bize her konuda danışabilirsiniz.

Eyalet Seçimi Çok Önemli

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Amerika’da şirket açma süreçlerinde en önemli başlıklardan bir tanesi eyalet seçimidir. Kişinin başvuru sürecinin en başında iş yapacağı eyaleti kapsamlı şekilde araştırması ve uygun olan yeri belirlemesi gerekiyor. Amerika’da yaşamayan birisi için bu zor bir seçim, fakat doğru danışman sizi doğru eyalete yönlendirecektir. Her eyaletin yasaları bir diğerinden bağımsızdır. Bu sebeple şirket kurarken sizde talep edilen belgelerde veya vergilendirme sistemlerinden belli başlı farklar oluşabilir.

Örnek vermek gerekirse bazı eyaletlerde gazeteye ilan vermek gibi bir koşul karşınıza çıkabilir. Kimi eyaletler ise şirketinizle alakalı yıllık detaylı raporlar talep edebilmektedir. Bütün bunları düşündüğümüz zaman, dışarıdan gelen yatırımcılar için en doğru adresin Delaware olduğunu söyleyebiliriz. Bu eyalet dışında ABD’de şirket kurmak isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında New York, Nevada, Florida, California gibi eyaletler de bulunuyor. Delaware’nin şirket kurmak isteyenler için bu kadar popüler olmasının birinci nedeni, iş dostu bir eyalet olması ve aynı zamanda güvenilir olmasıdır.

DİKKAT!  ŞEKER FABRİKALARI "MİSAKI MİLLİ"DİR

Yurtdışından gelenler değil ABD’nin kendi vatandaşları da şirketlerini bu eyalet üzerinden açmayı tercih ediyor. Bu eyaletin sağladığı en büyük avantaj, şirketi tek bir şahısın yönetmesine izin vermesidir. Bunun dışında bir diğer cazip noktası, sizden herhangi bir para alt limiti talep etmemesidir. Şirketinizi kurmak için hesabınızda yüksek meblağların olmasına gerek yoktur. Bu eyalet içerisinde iş yapmadığınız sürece vergi ödeme zorunluluğunuz ortadan kalkar. Öte yandan Delaware eyaleti, şirketin bütün bilgilerini gizli tutma konusunda güven verir.

Dropshipping ile Amerika’da Şirket

Dropshipping hayatımıza son dönemde girmeye başlayan bir tabir. Kolay dropshipping size geniş bir ticaret hacminin kapılarını açar. Amerika’da şirket açmak için geleneksel başvuru süreçlerine ve bürokratik işlemlerde boğulmanıza gerek yok. Bu yeni ve öncü sistem, herkesi kolay bir şekilde oturduğu yerden şirket açmaya yönlendiriyor. Kolay dropshipping fiziki bir şirket kurmanıza gerek kalmaksızın, ayrıca ülkenizi terk etmeden ve en önemlisi de ürünlere dair stoklama/depolama derdiniz olmadan yapacağınız e-ticaret yöntemidir.

Kolay dropshipping hem ülke sınırları dışındaki şirket kurulumunda, hem de ödeme sistemlerini organize etme konusunda oldukça önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Bu hizmetle beraber gerek Avrupa’da gerek de Amerika’da dropshipping ile açacağınız şirketin ayrıcalığını yaşayacaksınız. Dropshipping’in en temel varoluş amacı, yurtdışında şirket açmak isteyenlerin, bu süreçte yapacakları masrafları minimum seviyeye çekmek ve süreci hızlandırmaktır.

Kolay dropshipping bütün komisyon giderlerini ve vergisel işlemleri bizzat üstlenmektedir. Kişi var olan sermayesini kuruluma harcamak yerine, bu sayede örneğin reklama ya da diğer alanlara yatırabilecek.   Hem zaman hem de enerjiden kar ettiren dropshipping, sizi ödeme alma yöntemleriyle ve para transferleri ile asla uğraştırmaz. Amerika’da dropshipping ile şirket açmak isteyen kişi, çok kısa süre içinde sonuç alabilecektir. Kolay dropshipping 14 gün deneme ve iade garantisi sunmaktadır. Sistem birçok kişi için yeni olduğu için bilgi eksiklikleri olabilmektedir. Kolay Dropshipping’in kapıları, yurtdışında, bilhassa da ABD’de şirket açmak isteyen herkese açıktır. Bu kapsamda dropshipping vergi beyan paketini sizlere sunuyoruz. Diğer yandan ülkemizde kullanım dışı olan Paypal hesabını sizin yerinize yasal bir şekilde açıyoruz.

Öte yandan Paypal hesabınızı telefon üzerinden doğrulatıyoruz. Bununla beraber Stripe açma hizmeti, ABD’de telefon numarası, EIN ve ITIN numaralarının temini, Amazon satışları için işletme lisansı, ABD’de posta kutusu, adres hizmeti ve banka hesabı, sizin için yapabildiklerimizden sadece birkaçı.  Amerika’da şirket kurmak istiyorsanız, bizi gönül rahatlığıyla rehber edinebilirsiniz. Deneyimlerimizi ve imkânlarımızı size aktarmak, bizler için bir zevk olacaktır.

Hizmet detaylarını öğrenmek için bizimle https://www.amzsell.com/amazon-icin-amerikada-sirket-kurulumu/ iletişime geçin.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet