Tokat'ın Gerçek Sesi

Anasayfa | Ayın Videosu | E - Mail | Hakkımızda | Mail Gönder | Reklamlar | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

ARŞİV HABER

ZİYARETÇİ DEFTERİ

HABER ARA


Gelişmiş Arama

HAYATIN DEĞERİNİ BİLMEK...

Okunma  Yazar : C: YORUR
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 174
Tarih  Tarih : 08 Mart 2010 13:15

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

Hayatla söyleşimi gördüm rüyamda. ”Benimle söyleşmek mi istiyorsun?” diye sordu Hayat. ”Zamanın var mı? Diye sordum. Gülümsedi ve “Benim sonsuza kadar zamanım var” dedi.

Ne sorular var yüreğinde? İnsanlarla ilgili en çok neye şaşırıyorsun? Diye sordum.

            Başladı anlatmağa Hayat: ”Çocukluktan sıkılıp büyümek için acele ediyorlar, sonra yine çocuk olmanın özlemini duyuyorlar. Para kazanmak için sağlıklarını kaybediyorlar, sonra sağlıklarını kazanmak için paralarını kaybediyorlar. Gelecekle ilgili endişelerinden bu günü unutuyorlar. Sonra da ne şimdiyi ne geleceği yaşayabiliyorlar. Deneyim iyi bir öğretmendir diyorlar ama deneyimin faturasını ödemek istemiyorlar. Hayatlarını kazanmak için eğitim alıyorlar ama yaşam ustası olmayı bilmiyorlar. Bu nedenle de, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar, hiç yaşamamış gibi ölüyorlar.”

            Hayat elimi tuttu sıkı sıkı... Bir süre sessiz kaldık, hiçbir şey konuşmadık. Sonra derin bir nefes aldım. Ona, insanların neleri öğrenmelerini istediğini sordum.

Hayat yanıtladı: ”Hiç kimseyi seni sevmeye zorlayamayacağını, yapabileceğin tek şeyin seni sevmelerine izin vermelerini isterdim. Affetmenin affederek öğrenilebileceğini öğrenmelerini isterdim. Başkalarıyla kendilerini kıyaslamamalarını öğrenmelerini isterdim. İki insanın aynı şeye bakıp farklı şeyleri görebileceğini öğrenmelerini isterdim.”

“Zengin insanın en çok şeye sahip olan değil, en az şeye ihtiyaç duyan insan olduğunu öğrenmelerini isterdim. Bir sevecen yüreği derinden yaralamanın bir anda olduğunu; ama iyileştirmenin çok uzun sürdüğünü öğrenmelerini isterdim. Hayata pozitif bakmanın yaşama sevincini bir kat daha artırdığını öğrenmelerini isterdim.”

Hayat derin bir nefes verdi. Hayatın nefesi sanki kelimelere dönüştü.

“Söylediklerimi yüreğine kaydet.” Dedi. Söylediği cümleyi yüreğime kaydetmiştim.” Başkalarını affetmek yeterli değil kendini de affetmeyi öğren.”

Yüreğim kuş gibi hafiflemişti, son olarak bir soru daha sordum.” Hayat benden ne istiyorsun?” Bütün odayı beyaz bir ışık kaplamıştı ve hayat yanıtladı. ”Senin kendin olmanı istiyorum, yoksa başkası olurdun. Sana bugün ihtiyacım olduğunu bil, yoksa bugün benimle olmazdın. Kendi eşsizliğini ve biricikliğini bil, çünkü ben kendimi tekrar etmeyecek kadar yaratıcı ve zenginim ve gerçekten tek değerli olanım. Değerimi bil.

……

Hayat bekliyordu! Esas soruyu sormadın. Neymiş o? Dedim.

Bütün bunların neticesi ne ola ki? sorusu.

            Ve Hayat kendisi sorusunu kendisi cevapladı.

“Yok olmanın da var olmak kadar kaçınılmaz olduğunu, yok olmadan önce yaşananların yüce yaratıcı tarafından değerlendirileceğinin bilinmesini isterdim”

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

   ZiYARETÇi SAYACI



M.A.TANRIVERDİ M.A.TANRIVERDİ
ANILAR VE KANAL 60
UMUTCAN UMUT UMUTCAN UMUT
TANIŞTIRMA UNUTKANLIĞIMIZ
NİYAZİ ATA NİYAZİ ATA
DİYABAKIR MİTİNGİ
C: YORUR C: YORUR
SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN RAMAZAN BİR FIRSATTIR
HASAN AKAR HASAN AKAR
CAHİT KÜLEBİ HASRET DUYDUĞU TOPRAKLARDA NİKSAR'DA-4
OSMAN BAŞ OSMAN BAŞ
ORUÇLU GÜNLER...
MEHMET EMİN ULU MEHMET EMİN ULU
SOSYALİST CENNETİN FAŞİST BEKÇİSİ
MUSTAFA UÇURUM MUSTAFA UÇURUM
FORMAT ATMAK
Şerare Kıvrak Şerare Kıvrak
30 AĞUSTOS ZAFERİNİ BU MİLLETE YAŞATANLARA SELAM OLSUN!
FATİH KILIÇ FATİH KILIÇ
TOKATSPOR YÖNETİMİ'NDEN RİCAM
N. İŞLEROĞLU N. İŞLEROĞLU
SEZONA BAŞLARKEN
Ç. KÖROĞLU Ç. KÖROĞLU
SEN HİÇ ADANA'YA GİTTİN Mİ SAYIN BAŞBAKAN?
HAMDİ ERTÜRK HAMDİ ERTÜRK
CENNET TOKAT'IM
M.ERBAS M.ERBAS
NAMAZ BİR MİRAÇTIR
İ. YALÇINKAYA İ. YALÇINKAYA
İSRAİL'İN VAHŞETİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
ERCAN SÜSOY ERCAN SÜSOY
TOKATSPOR VE PLAY-OFF
F.OZTURK F.OZTURK
EŞDEĞER İLAÇ-ORJİNAL İLAÇ

ANKET

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMUNDA OYUNUZ NE OLUR?




Tüm Anketler

Webmaster M.Halil PAZARLI